Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Nič ni hujšega, kot če se po dolgem sprehodu domov vrnete s hudo blatnim kužkom. Ne glede na to, ali se je povaljal v nekaj, kar mu je pustilo neprijeten vonj, ali si je privoščil blato in "nego obraza", ga boste neizogibno želeli umiti takoj, ko pridete domov.

Velikokrat se na tej točki pojavi vprašanje, ali lahko uporabim svoj šampon, če ti je zmanjkalo pasjega? Hmmm, je to varno storiti? V članku smo zajeli vsa dejstva, s katerimi boste videli, ali lahko ali ne ...

Lahko uporabim človeški šampon na mojem kužku?

V skupnosti hišnih ljubljenčkov je veliko razprav o tem, ali se lahko za pse uporabljati človeški šampon. Čeprav bo človeški šampon naredil svojo nalogo in očistil vašega psa, kar pa ne pomeni, da je varna možnost. Čeprav je dlaka vašega psa morda videti mehka in sijoča, lahko njegova koža zaradi tega res trpi.

pH ravnovesje, kislinski plašč in pasja koža

Zgornji sloj kože, imenovan stratum corneum, je zaščiten s tanko plastjo, znano kot kislinski plašč, ki preprečuje, da bi koža prišla v stik z virusi, bakterijami in kontaminanti. Kisli plašč je odgovoren tudi za vzdrževanje hidracije telesa z absorpcijo vode in zmanjšanjem izhlapevanja. Ker kopanje in umivanje s kože odstrani kislinski plašč, večina šamponov in mil vsebuje sestavine, ki kožo vlažijo in ščitijo, dokler se kislinski plašč ne obnovi. Da bi kislinski plašč deloval učinkovito, mora obstajati ustrezno ravnovesje med kislostjo in alkalnostjo, znano kot pH ravnovesje.

Psi in ljudje imajo zelo različno Ph ravnovesje. Normalno ravnovesje kože pri ljudeh na pH lestvici je od 5,5 do 5,6, ki se nagiba na kislo stran, medtem, ko imajo psi normalno ravnovesje od 6,2 do 7,4, ki je bolj nevtralno. Ker je človeški šampon prilagojen bolj kislemu kislinskemu plašču, lahko njegova uporaba na psih poškoduje njihovo kožo, zaradi česar je njihova koža suha in luskasta ter še bolj ranljiva za parazite, bakterije in viruse. Draženje lahko spodbudi tudi praskanje, kar lahko povzroči odrgnine in nastanek ran ter poveča možnost, da se bakterije ujamejo. Torej, čeprav se morda zdi dobra ideja, da na svojem psu uporabite človeški šampon, je le-ta lahko dejansko zelo škodljiv za njihovo kožo.

Smo torej razčistili, zakaj človeška mila in šamponi niso primerni za kužke, kajne?

Kateri je najboljši šampon za pse?

Vemo, da želite najboljše za svojega psa, zato mu privoščite šampon, ki je posebej narejen zanj. Šamponi za pse so posebej zasnovani za dlako in kožo vašega kosmatega prijatelja in z veliko izbiro možnosti, ki ustrezajo njihovi pasmi in tipu dlake, ne glede na to, ali potrebujejo šampon za razčesavanje ali šampon za pse z zdravilnimi učinkovinami. Vse to je popolnoma vaša izbira.

Loving Paw glineni šampon z zelenim čajem je naraven šampon s prilagojenim pH 7 za kužke in muce

Ali lahko na svojem psu uporabim otroški šampon?

Otroški šampon je na splošno boljša možnost od običajnega šampona, saj je brez vonja in nežen. Če ima vaš pes posebej občutljivo kožo, je lahko otroški šampon dobra izbira za boj proti temu, saj vsebuje blažje sestavine kot običajni šamponi. Večina otroških šamponov je na vodni osnovi in ​​vsebuje samo glicerin za gladkost, kopolimer kalijevega akrilata kot zgoščevalno sredstvo in natrijev trideceth sulfat kot blago čistilno sredstvo, ki ne povzroča draženja. Najpomembneje je, da ima otroški šampon raven Ph okoli 7, kar je popolna številka za pse. Šampon za dojenčke je varen, vendar le kot enkraten nadomestek šampona za pse. Če želite, da bo vaš kosmati prijatelj dolgoročno srečen in zdrav, je najbolje, da se zavestno maksimalno potrudite, da bo pasji šampon vedno na zalogi.

Zdaj je vse jasno ...

Najboljši način, da se izognete uporabi človeškega šampona na vašem psu, je, da imate doma vedno zalogo pasjih šamponov!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico