Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Maščoba igra več pomembnih vlog v prehrani vašega psa. Maščoba v pasji prehrani je najbolj koncentrirana oblika energije (kalorije).

Maščobe se v telesu uporabljajo kot strukturne sestavine celičnih membran.
Vsebujejo vitamine, topne v maščobah (A, D, E in K), ohranjajo dlako vašega psa sijočo in zdravo, so del proizvodnje hormonov, znanih kot prostaglandini.

Maščobe v prehrani psa naj bodo v ustreznih količinah. Odvečna maščoba se pretvori v telesno maščobo in shrani v maščobnih celicah. Če je prehrana psa previsoka z maščobami, lahko to povzroči debelost ali akutni pankreatitis.

V kolikor maščoba postane žarka, uniči vitamin A, E in linolno kislino, kar vodi do pomanjkanja teh esencialnih hranil. Če so ravni maščobe prenizke, lahko vaš pes razvije suho, srbečo kožo in dolgočasno dlako. Druge zdravstvene težave, ki nastanejo zaradi neuravnoteženih maščob vključujejo zmanjšan imunski sistem, bolezni srca in sladkorno bolezen.

Esencialne maščobne kisline so tiste, ki jih vaš pes potrebuje, vendar jih ne more proizvesti. Bistveno je, da prehrana redno zagotavlja te esencialne maščobne kisline. Esencialne maščobne kisline so razdeljene v dve skupini, imenovani omega 3 in omega 6 maščobne kisline.

Omega 3 maščobne kisline delujejo protivnetno, medtem ko je preveč omega 6 maščobnih kislin vnetnih. Pomembno je uravnotežiti med obema.

Viri omega 3 maščobnih kislin:

Mesni viri omega 3: maščobne ribe, kot so sardele, skuša in ribje olje.
Vegetarijanski viri omega 3: laneno olje, Chia semena

Viri omega 6 maščobnih kislin: piščančja maščoba, puranje maščoba, v bistvu vse maščobe perutnine in prežvekovalcev.

Pazite le, da ne hranite kuhanih maščob. Surove maščobe so odlične v majhnih količinah.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico