Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Počitnice, morje, topla voda, hrvaška obala. Še vedno izjemno veliko Slovencev za počitnice v poletni sezoni odpotuje v sosednjo Hrvaško. Po svetu veljajo kot 'Mediteranski Maldivi'. Res je lepo!

Ne glede na to, ali se šele pripravljate na počitnice ob morju ali načrtujete vikend izlet na katero od priljubljenih jadranskih destinacij, se vam lahko vaš ljubljenček pridruži v sprostitvi na plaži. Čeprav večina plaž ni prilagojena psom ali jih njihova pravila strogo prepovedujejo, boste ob jadranski obali naleteli na plaže, na katerih je vaš ljubljenček več kot dobrodošel obiskovalec.

Najlepše hrvaške plaže za kosmatinčke po mnenju večine so ...

Iz leta v leto vse več jadranskih plaž dodaja naslov prijaznih psov svoji bogati ponudbi različnih restavracij, barov in aktivnosti na vodi in iz nje. Plaže za pse so prava oaza za sprostitev in uživanje v toplem morju in poležavanje na plaži, tako za vas kot za vašega psa. Za številne lastnike psov pasje plaže veliko lažje načrtujejo počitnice in rešijo vprašanje, komu zaužiti svojega ljubljenčka v nekaj dneh dopusta.

Spodaj razkrivamo plaže na jadranski obali, kjer lahko vi in ​​vaš ljubljenček uživate v prihodnjih poletnih dneh.

PODVORSKA PLAŽA, CRIKVENICA

Podvorska plaža v Crikvenici je po svoji ureditvi zagotovo ena najboljših plaž za pse na hrvaški obali. Odlično vzdušje in velika zavzetost za urejanje okolice ter sama plaža naredi to plažo kot nalašč za sprostitev s hišnim ljubljenčkom. Poleg tega, da bo pes užival v brezskrbni igri na plaži in v morju, poleg plaže je bar na plaži, kjer se lahko sprostite ob svojem najljubšem poletnem koktajlu.

DEL PLAŽE ZARAĆE, HVAR

Vasica Zaraće, ki je od mesta Hvar oddaljena šest kilometrov, leži v kamniti pečini na južni strani otoka Hvar. Ob vznožju majhne slikovite vasice se nahaja zaliv s prodnatimi plažami, en del pa je rezerviran za pse.

PLAŽA DUILOVO, SPLIT

Pred nekaj leti je del plaže v Duilovu v Splitu dobil status pasje plaže. Ena najbolj priljubljenih destinacij na Jadranu, se je izkazala kot popolna izbira za vse tiste, ki svojega ljubljenčka peljejo na dopust. Štirideset metrov prodnata plaža je opremljena s tuši, slačilnicami in šotori, kjer se psi lahko skrivajo pred soncem. Tam najdete tudi posode z vodo in kante za smeti. Danes je plaža Duilovo ena najljubših pasjih plaž na Hrvaškem, ki jo obiskovalci pogosto obiščejo brez hišnih ljubljenčkov.

PLAŽA VARTALAC, KOMIŽA

Na izhodu iz Komiže je zaščitena prodnata plaža, ustvarjena za uživanje v mirnih počitnicah in družbi vašega hišnega ljubljenčka. Plaža Vartalac, popularno imenovana Dog Beach, je edina plaža na otoku Vis, ki je specializirana za kopanje hišnih ljubljenčkov.

PREMANTURA, ISTRA

Ta plaža se nahaja v kampu Stupice in se nanaša na celoten rt Kamenjak. Plaža je prostorna in ima lep vhod v vodo, kot je ustvarjena za vas in vašega ljubljenčka. Uživate lahko v čudovitem pogledu in se sprostite ob svoji najljubši pijači in svojem ljubljenem kosmatem prijatelju.

MEDENA PLAŽA, PUNAT

Za območje Punata na otoku Krku se pasja plaža nahaja na območju Medane. Nahaja se na polovici poti med prvo veliko naravno peščeno plažo na območju Gramaula in cerkvijo Sv. George. Je oddaljena naravna plaža, kjer lahko uživate v zasebnosti, sončenju in kopanju.

PLAŽA KIJAC, NJIVICE

Ob glavni plaži Kijac, v Njivicah na otoku Krku, je pasja plaža. Deloma prodnata in delno kamnita pasja plaža Kijac je odličen kraj za uživanje v družbi hišnih ljubljenčkov. Gozd, ki ga obdaja, ustvarja naravno senco, kjer lahko tako vi kot vaš ljubljenček najdete osvežitev in predah od sonca.

PLAŽA ŠILO, ŠILO

V mirnem predelu Silo na otoku Krku je še ena prostorna pasja plaža. Na tej plaži bo vaš ljubljenček lahko užival v osvežitvi morja.

PLAŽIŠČAR, RIJEKA

Prodano igrišče s prodnato plažo na Reki je bilo ustvarjeno za uživanje. Tu bodo našli svojo popolno morsko oazo, predvsem družine z otroki in obiskovalci s hišnimi ljubljenčki. Plaža ima parkirišče, igrišče za odbojko na mivki, bar na plaži, tobogan, tuš in WC. Poleg tega se po sončnem zahodu iz mirne plaže spremeni v kraj za izhod.

KANTRIDA PLAŽA, RIJEKA

Druga plaža za pse v mestu Rijeka obsega približno 500 m2 na nasipu vzhodno od pomožnega nogometnega stadiona Kantrida, od koder nosi njegovo ime. Poleg dostopa do morja je tuš s pipo in gumijasto cevjo za pranje psov, poleg tega pa je nameščena tudi koš za smeti s posebnimi vrečkami.

BAY TIJESNI, SUSAK

Zaliv Tijesni se nahaja na nasprotni strani otoka od zaliva Bok. Ta plaža je znana po številnih toplih plitvih jezerih in lepem dnu, zaradi česar je idealna za potapljanje. Zaradi južne orientacije ta zaliv ne nudi sence, zato ne pozabite prinesti dežnika. Ne pozabite, da so kamnine v tem zalivu lahko zelo ostre, morske ježke pa najdemo tudi na dnu. Zato bodite previdni in skrbite za svoje hišne ljubljenčke.

Zaliv Tijesni se nahaja na nasprotni strani otoka od zaliva Bok. Ta plaža je znana po številnih toplih plitvih jezerih in lepem dnu, zaradi česar je idealna za potapljanje. Zaradi južne orientacije ta zaliv ne nudi sence, zato ne pozabite prinesti dežnika. Ne pozabite, da so kamnine v tem zalivu lahko zelo ostre, morske ježke pa najdemo tudi na dnu. Zato bodite previdni in skrbite za svoje hišne ljubljenčke.

KAMP STRAŠKO, PAG

V notranjosti kampa Straško je tudi plaža, ki je posebej urejena za pse in imajo dostop do tuša in pitne vode. Vse je pripravljeno za vas in vašega ljubljenčka, odvisno je samo od vas.

Foto in video: Photo Karin Božič

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico