Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Soda bikarbona je že od nekdaj znana kot vsestransko živilo, s katerim rešimo marsikatero težavo. Ali ste vedeli, da je lahko soda bikarbona tudi izjemno uporabna pri vašem psu? Ne? No, potem si morate vsekakor prebrati šest načinov, kako jo uporabljati pri psu in se s tem znebiti številnih težav.

Soda bikarbona je za kužke povsem varna za uporabo. Najbolj uporabna je predvsem takrat, ko ima vaš pes težave z želodčno kislino. Seveda pa to ni edini način uporabe. Zate in tvojega kužka smo izbrskali kar šest različnih načinov, kako olajšati vsakodnevne pasje in človeške težave.

Najprej veliko vprašanje - zakaj soda bikarbona?

Enostavno zaradi tega, ker je soda bikarbona zaradi svoje bazične sestave znana kot učinkovita nevtralizatorka vonja.

1. Lajšanje težav z želodčno kislino

Kot smo že omenili, je soda bikarbona dobra za lajšanje želodčne kisline tako za ljudi, kot tudi za živali. Uporabljamo kratek čas, da se želodčno stanje umiri. V kolikor se težave nadaljujejo, je seveda potrebno obiskati veterinarja.

2. Čistilo za polulane preproge

Zgodi se, da se vaš kuža polula na preprogo. Največkrat se ponavadi to zgodi v času odraščanja, ko pes še ni navajen na čistočo. Seveda mu ne moremo zameriti, vendar pa je lahko vse skupaj zelo neprijetno zaradi vonja. V kolikor imate doma sodo bikarbono, lahko to težavo odpravite. Na madež posujte sodo bikarbono in pustite delovati 10 do 15 minut. Po potrebi zdrgnite s krtačo in nato posesajte. V primeru, da gre za posušen madež, ga predhodno malce zmočite in nato nanj nasujte sodo bikarbono. Težava bo odpravljena in preproga bo ponovno sveža.

3. Čistilo za pasjo posteljico

Tako kot lahko očistite preprogo, lahko povsem varno očistite tudi pasjo posteljico. V kolikor je ležišče pralno, tik pred spiranjem v pralni stroj dodajte 1 do 2 žlici sode bikarbone. Kadar posteljica ni pralna, sodo bikarbono posujte po celotni površini in pustite delovati vsaj 1 uro. Nato jo posesajte in posteljica bo kot nova.

4. Čistilo za posodice in pasje pripomočke

Igrače, ki niso pralne se umijejo tako, da sodo bikarbono posujete nanje in nato kasneje vsebino posesajte - kot za posteljico in preprogo 😉 Pralne igrače namočite v vodo, v kateri je raztopljena soda bikarbona. Namakajte jih 15 minut, zdrgnite s krtačo in posušite. Igračke bodo ponovno dišeče 🙂

5. Suh šampon za psa

Nimate časa, da bi psa skopali ali pa se je umazal le na določenem predelu? Potem je tukaj soda bikarbona 🙂 Posujte jo po dlaki, dobro skrtačite in dlaka bo ponovno sijoča, kot da bi bila umita. Malce bolj bodite previdni pri kužkih, ki imajo suho kožo ali pa izjemno občutljivo.

6. Kopel s sodo bikarbono

Namesto uporabe šampona za pse, lahko preprosto sami ustvarite naraven šampon. V skledo nalijte lite vode in dodajte 3 žlice soda bikarbone. Kožuh dobro operite z mešanico in posušite. Za večji učinek pustite delovati nekaj minut in nato sperite.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico