Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Že večkrat smo pisali o idejah, kako ohladiti naše kosmatince. Danes pa ti predstavim še enega. Res je prav predvidevaš. Eden od načinov ohladitve je tudi s hrano na primer s sadjem. Tokrat ti predstavim poletno sadje, ki ga lahko postrežeš svojemu kužku.

Lubenica

Lubenica vsebuje res veliko vode, zato je zelo priporočljiva, da jo postrežeš svojemu kužku. Pred tem pa se le dobro prepričaj, da si iz nje odstranila vse peške.

Melona

Melona je odličen vir vitaminov in mineralov. V poletnem času jo dobiš res povsod.

Jagodičevje

V zmernih količinah, lahko svojemu kužku, ponudiš tudi jagodičevje. Vendar, če ga bo kuža zaužil preveč, se to lahko pokaže kot prebavne motnje. Od jagodičevja kuža lahko dobi: maline, borovnice ali jagode.

Ananas

Ananas je tako kot ostalo sadje, bogat z vitamini in naj bi blagodejno vplival na pasjo prebavo. Pozorna bodi le na količno ananasa, ki jo boš dala kužku, saj vsebuje zelo veliko sladkorja. Pazi tudi na to, da kužku ne postrežeš prevelikih koščkov ananasa s katerimi bi se lahko zadušil.

Mango

Mango vsebuje veliko vlaknin, vitaminov in antioksidantov in odlično vpliva na kužkov imunski sistem.

Pri hranjenju svojega kosmatinca s sadjem, bodi pozorna na to, da odstraniš peške in olupke (lubenica, mango, melona, ananas, …). Kužka s sadjem hrani v zmernih količinah.

Dober tek kosmatinec!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico