Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Tudi naši kužki se lahko kdaj prehladijo ali pa staknejo kakšno nezaželeno virozo. Vedno znova pa se lastniki sprašujemo, kaj so tisti prvi znaki, ko je kuža bolan. Preberite, kako naredite preprost test in ugotovite tisto prvo zdravstveno stanje ...

V kolikor se vam zdi, da vaš kuža ni čisto takšen, kot je ponavadi, potem je dobro, da preverite naslednje znake:

Dlaka: Elastična in svetleča dlaka so lastnosti zdravega kužka.

Oči: Roženica pri kužku mora biti prozorna, očesna kota čista. Zenica mora biti normalne velikosti glede na svetlobo - pri večji svetlobi manjša, pri manjši svetlobi večja. Zdrave oči so bistre.

Usta: Dlesni pri kužku morajo biti rožnate barve. Prekrvavitev preverite tako, da z rahlim pritiskom pritisnete na dlesen. V trenutku morajo postati bolj bele. Izdihan zrak mora imeti nevtralen vonj - tudi, če je kuža pojedel kaj smrdljivega, ta vonj ne sme biti zelo izrazit.

Smrček: Smrček mora biti vlažen, hladen in brez vidnega izcedka.

Ušesa: Ušesa kužka ne smeta biti preveč topla. Notranjost mora biti ronžate barve in brez neprijetnega vonja. Ušesi morajo biti čisti.

Telo: Pes ne sme imeti težav pri gibanju, teku, preskokih, pri samem vstajanju ali ležanju. Naravna potreba psa je narejena tako, da ima željo po gibanju. Noge ne smejo biti toge in krčevitega gibanja.

Iztrebki: Blati mora biti dobro formirano in ne pretrdo. Ravno tako mora biti normalno izločanje urina - ne prepogosto in ne preredko (običajno vsaj nekajkrat na dan).

Hrana / voda: Zdrav pes ima dober apetit in popije normalno količino vode. Preveč prepogosto in obilno pitje nakazuje na težave.

Dihanje: Ferkvenca dihanja je od 10 do 30 vdihov na minuto.

Srčni utrip: Normalen srčni utrip je od 60 do 120 utripov na minuto.

Telesna temperatura: Normalna telesna temperatura je od 37,5 do 39 stopinj Celzija - izmerjeno v zadnjici.

[trx_infobox style="regular" closeable="no" icon="icon-heart"][/trx_infobox]

Lep pasji in predvsem zdrav pozdravček WOOF WOOF ?

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico