Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Ste kdaj podrgnili prste po notranjosti posode za vodo vašega ljubljenčka in začutili ste nekakšno spolzko sluz? No, ta nevidna sluz se imenuje biofilm.

Kaj je to?

Biofilm je zbirka organskih in anorganskih, živih in mrtvih materialov, zbranih na površini. Sestavljen je iz številnih različnih vrst bakterij, povezanih v gosto snov, ki deluje kot lepilo, ki bakterije drži skupaj in jih drži na površini.

Biofilm je lahko pogosto dobra bakterija, obstaja pa tudi slaba!

Biofilmi zagotavljajo varno zatočišče za organizme, kot so Listeria, E. coli in legionela, kjer se lahko razmnožujejo do ravni onesnaženosti.

Ugotovljeno je bilo, da so slabi biofilmi vpleteni v najrazličnejše mikrobne okužbe v telesu, kot so okužbe sečil, okužbe srednjega ušesa in okužbe mehurja.

Mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov so krivi, da so posodo za vodo vedno znova napolnili brez umivanja, kar postane čudovito okolje za vpijanje biofilma.

Kako zmanjšati biofilm?
Ne pozabite očistiti posodo z vodo vašega ljubljenčka vsaj nekajkrat na teden, če je le mogoče, in dnevno menjajte vodo.

Pri mladičkih je nujno, da umijete vsak dan! Za najboljše rezultate posode z vodo prenesite skozi vroč cikel v pomivalnem stroju z okolju prijaznim, nestrupenim milom, da resnično očistite biofilm!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico