Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Prhljaj pri psu ni le estetska težava, temveč tudi znak neustrezne nege kože. Na srečo obstaja več naravnih načinov, kako se znebiti prhljaja in ohraniti kožo vašega psa zdravo. Sledite tem korakom, da boste lahko ponudili svojemu ljubljenčku olajšanje in mu povrnili sijoč kožuh.

1. Uravnotežena Prehrana

Pravilna prehrana je ključna za zdravje kože in dlake vašega psa. Poskrbite, da bo njegova hrana bogata z esencialnimi maščobnimi kislinami, kot so omega-3 in omega-6. Hrana naj vsebuje tudi zadostno količino beljakovin in vitaminov, ki pomagajo ohranjati kožo v optimalnem stanju.

2. Redno Krtačenje

Redno krtačenje je učinkovit način odstranjevanja odmrlih kožnih celic in preprečevanja nastanka prhljaja. Uporabite primerno krtačo za pasmo vašega psa in ga krtačite vsaj nekajkrat na teden. Krtačenje spodbuja tudi cirkulacijo krvi, kar prispeva k zdravju kože.

3. Naravna Olja za Kožo

Nekatera naravna olja lahko pomagajo pri odstranjevanju prhljaja in vlaženju suhe kože. Kokosovo olje, olje pšeničnih kalčkov in olje ognjiča so primeri olja, ki imajo protivnetne lastnosti in pomagajo ohranjati zdravje kože. Nanesite majhno količino olja na kožuh vašega psa in ga nežno vtrite.

4. Kopanje z Naravnimi Šamponi

Izberite naraven šampon, ki ne vsebuje agresivnih kemikalij. Šamponi z ovsenim mlekom, alojo vero ali zelenim čajem lahko pomagajo pomiriti in vlažiti kožo ter odstraniti prhljaj. Pazite, da psa ne kopate prepogosto, saj pogosto kopanje lahko povzroči izsušitev kože. Na voljo tukaj: GLINENI ŠAMPON Z ZELENIM ČAJEM

5. Preprečevanje Parazitov

Paraziti, kot so bolhe in klopi, lahko povzročajo draženje kože in prhljaj. Redno uporabljajte ustrezen antiparazitski izdelek za vašega psa, da preprečite te težave. Posvetujte se s veterinarjem, da izberete najboljšo možnost za vašega ljubljenčka.

6. Pazite na Alergije

Alergije na hrano ali okolje lahko povzročajo težave s kožo, vključno s prhljajem. Če opazite, da se težave ne izboljšujejo, se posvetujte s veterinarjem, da izključi ali potrdi morebitne alergije.

Z redno nego, pravilno prehrano in uporabo naravnih izdelkov lahko učinkovito odstranite prhljaj pri svojem psu in ohranjate njegovo kožo zdravo. Ne pozabite, da se je dobro posvetujeti z veterinarjem, če opazite kakršnekoli resnejše težave ali če se stanje ne izboljša. Zdrava prehrana, ljubeča nega in pozornost do kože vašega psa bodo pripomogle k srečnemu in zdravemu življenju.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico