Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Zakaj koža mojega psa srbi in smrdi? Vsekakor je to izjemno pogosto vprašanje, ampak nekega začrtanega in jasnega odgovora ni, saj je vse odvisno od tega, kako internzivna je težava in/ali ima zdravstvene težave. Če vaš pes smrdi ali se ves čas praska, obstaja verjetnost, da nobeden od vas ne spi dobro.

Ampak počakaj, saj to obstaja tudi povsem logična razlaga. Koža vašega psa je njegov največji organ z nekaj pomembnimi nalogami. Med drugimi:

  • zagotavlja zaščitno plast pred okoljskimi dejavniki, kot so onesnaževanje, cvetni prah in paraziti
  • ohranja normalno populacije dobrih bakterij in gliv na koži
  • pomaga pri razstrupljanju telesa z odstranjevanjem odvečnih toksinov iz telesa

Zdrava mešanica dobrih bakterij in gliv na koži vašega psa sestavlja tako imenovani mikrobiom kože.

Ta živa plast organizmov doda biološko plast zaščite tej njegovi tako imenovani "oklepni obleki". Če ima zdrav mikrobiom kože, imunski sistem in zdravo črevesje, se kuža ne bo praskal ali smrdel. Prav tako bo manj verjetno, da bo dobil bolhe in druge kožne parazite.

Dobra primerjava je z opozorilno lučko motorja: Njegov imunski sistem je motor. Dobre žuželke so olje in kožna bolezen je luč motorja. Če je olja zmanjkalo, veste, da motor ne bo deloval dolgo. Enako velja za imunski sistem. Zaradi tega je potrebno njegov imunski sistem ohranjati zdrav in ga podpreti v primeru bolezni!

Torej, če na kratko povzamemo: v kolikor se kuža intenzivno praska in mu koža smrdi, je razlog za obisk veterinarja.

Za pomiritev priporočamo tudi izdelek od Vet's Best. Pomirjujoča mešanica ovsa, čajevca, neemovega olja, aloe vere in kamilic je bila pazljivo zasnovana kot pomoč pri lajšanju srbenja in razdraženi koži ob alergijah, bolšjih pikih in drugih iritantih.

Pomirjujoča mešanica ovsa, čajevca, neemovega olja, aloe vere in kamilic je bila pazljivo zasnovana kot pomoč pri lajšanju srbenja in razdraženi koži ob alergijah, bolšjih pikih in drugih iritantih.
Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico