Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Vsi vemo, da naši psi naravnost obožujejo tenis žogice. Hkrati pa gre za eno, na videz, najbolj preprostih igračk za kužke. Vseeno pa ni vse tako preprosto, kot je videti. Zakaj? Že veš, da tenis žogica sploh ni primerna igračka za tvojega kosmatinčka?

Čemu je to tako?

Marsikdo nad to trditvijo le zamahne z roko in ignorira dejstva. Vseeno pa dejstva obstajajo, zato jih ne smemo zanemariti. Zakaj je torej tenis žogica neprimerna igračka za kužke?

Prvo in resno dejstvo je naslednje: Zunanja prevleka teniške žoge je kot brusilna blazinica in lahko resno obrabi zobe vašega kužka.

Neprimernost teniške žogice dokazujejo tudi raziskave

Neprofitna zagovorniška skupina, imenovana Ecology Center, je leta 2009 objavila raziskavo o več kot 400 izdelkih, testiranih na strupene kemikalije, ki vključujejo živo srebro, svinec, klor, arzen, kadmij in brom.

Polovica teniških žog, narejenih za hišne ljubljenčke, je imela zaznavne količine svinca. Približno polovica vseh izdelkov pa je vsebovala eno ali več strupenih kemikalij. Lastniki hišnih ljubljenčkov morajo vedno preveriti deklaracije na igračah in se le tako prepričati, da so za kužka varne.

HITER NASVET: V trgovinah za kužke in muce lahko kupite preverjene in predvsem nestrupene igračke za kužke. Poslužite se le teh - boste videli - kuža bo nad njimi ravno tako navdušen, kot nad navadno tenis žogico.

Vrhunske igračke prejmete tudi pri nas, ki so POPOLNOMA VARNE in NESTRUPENE: ZABAVNE IGRAČE

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico