Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Po zadnjem poročilu PDSA Animal Wellbeing ima 49% odraslih v Veliki Britaniji lastnika hišnega ljubljenčka od tega kar 24% psa. To je približno 8,9 milijona psov.

Ni čudno, da naj bi vrednost izdelkov in storitev za hišne ljubljenčke v Veliki Britaniji do leta 2023 dosegla 2,1 milijarde funtov na podlagi poročila tržnega podjetja Mintel. Seveda so podobne raziskave narejene za vsako državo po svetu in izjema ni niti Slovenija.

Poročilo navaja, da bi več kot polovica (51%) lastnikov hišnih ljubljenčkov raje zmanjšala za lastno porabo v zameno za to, da bi namenili več za svoje hišne ljubljenčke. To še posebej velja za 54% anketiranih milenijcev.

Kaj so tisti neizogibni stroški?

V prvi vrsti je zagotovo hrana. Drug neizogiben strošek za lastnike psov je NAKUP VREČK ZA POBIRANJE IZTREBKOV. Ste vedeli to? Čeprav je pobiranje kakcev za kosmatinčku dolžnost, je še vedno velika težava v večini urbanih območij. Kot rešitev tega problema so v Veliki Britaniji uvedli novo pravilo: globe sprehajalce psov, ki s seboj ne prinesejo dovolj vrečk. Logično in edino prav!

Preden kupite naslednjo serijo vrečk za pse, pa se le dobro pozanimajte o pogostih napakah, ki jih lastniki počnemo in se prepričajte, da kupujete najboljše za vas in okolje.

Pogoste napačne predstave

Zavajajoča oznaka "okolju prijazen".

Takoj, ko iztrebek poberete, ga je potrebno nekam tudi odvreči. Tukaj je zelo pomembno KAM JO ODVRŽETE. Odvržene vrečke za pse so nevarne za okolje, če niso biorazgradljive.

Proces razgradnje biorazgraljivih vrečkic za kakce brez vsebine

Da bi lastnikom psov pomagali pri izbiri okolju prijaznih vrečk, so mnoga podjetja na embalaži ali oglaševanju zapisala čudovita besedila, da so okolju bolj prijazna ... kar pa v resnici niso. Temu pravimo pranje z zelenjem - "praksa neupravičenih ali zavajajočih trditev o okoljskih koristih izdelka, storitve, tehnologije ali prakse podjetja."

Na primer, nekatera podjetja oglašujejo svoje vrečke, da so biorazgradljive, kar lahko zavaja kupce, ki mislijo, da lahko rabljene vrečke preprosto vržejo v zaboj in se bodo "primerno biološko razpadle".

Medtem, ko naj bi se biorazgradljiva plastika naravno razgradila, lahko ta postopek traja leta in zahteva veliko toplote in UV svetlobe. Tudi, ko se vrečke razgradijo, za seboj puščajo drobne delce mikroplastike, ki nato vstopijo v naš ocean in sčasoma v našo hrano. Mikroplastika je lahko veliko slabša od navadne plastike, saj jo mikroorganizmi v oceanu zmotijo ​​zaradi hrane.

Takrat, ko biološko razgradljiva flaša za pitje odide na odlagališče, se razgradi brez kisika in proizvede metan - toplogredni plin, ki ima močnejše zmogljivosti za segrevanje kot ogljikov dioksid.

Vrečke so pretanke

Druge težave, s katerimi se srečujejo stranke, je nakup vrečk, ki so za ta namen preveč tanke. V idealnem primeru so pasje vrečke za pse debele, trpežne in neprepustne. V resnici pa nekatere pasje vrečke niso dovolj trdne in ustvarjajo večji nered, ko se njihova vsebina razlije po pločniku ali še huje - po vas samih.

Ni vedno jasno določeno na delaraciji, katere debeline so vrečke ali kaj to pomeni za vas. Konec koncev, kdo želi raziskovati različne debeline, ko kupujete vrečke za kakce? Kljub vsemu to ni tako zapleteno.

Da razjasnimo ...

Kako debela naj bo vrečka za kakce? Vreče se pogosto merijo v mikronih - ki so merska enota; mikron (ali mikrometra) je enak milijoninki metra ali tisočinki milimetra (0,001 mm). Večja kot je številka, debelejša je vrečka in trpežnejša.

Oh, in ne pozabite: pri izbiri velikosti torbe upoštevajte velikost vašega psa. Če imate večjega psa, boste potrebovali večjo vrečko z močnejšo nosilnostjo.

Vrečke, ki se ne odprejo zlahka

Zamislite si scenarij: Ste v parku in vaš štirinožni kosmati prijatelj je pravkar kakal. Hitro prinesete svoje vrečkice, vendar se iz nekega razloga zataknejo in se ne odprejo. Odločate se, ali boste morali polizati prst, da se bo vrečka končno odprla. Bljak!

Za veliko lastnikov psov je to kruta, a včasih neizogibna situacija. To je posledica debeline vrečke. Preprosto povedano, debelejšo vrečko bi bilo lažje ločiti in odpreti. In čeprav se to morda zdi manj pomemben dejavnik, ki ga morate upoštevati pri izbiri vrečke za kakce, je vsekakor priročno, ko ste zunaj s svojim psom in morate čim hitreje pospraviti kakec, vendar diskretno.

Seveda je prav tako kot odpiranje vrečke pomembno zapiranje oziroma neprodušnost. Prepričajte se, da je vaša vrečka lahko enostavno in pravilno zaprta, da ne boste na sprehodu vohali neprijeten vonj po kakcu.

Naj ti pomagamo pri odločitvi in iskanju pravih vrečkic za kakce!

Ste vedeli, da so kompostirne pasje vrečke Adios Plastic popolnoma perforirane, zato jih je zelo enostavno odpreti? Le te so danes tudi najdebelejše na trgu z 20 mikroni. Vsaka vrečkica lahko nosi težo do 3,5 kilogramov, zato je idealna tudi za uporabo pri velikih pasmah.

Kako pravilno odstranjevati pasje iztrebke?

Ne pozabite: Pasjega kakca ni mogoče uporabiti kot kompost za rastline, ki se uživajo. Pasji kakec ima patogene, ki so škodljivi za človeka, zato ga nikoli ni dobro uporabiti kot naravno gnojilo za domači zelenjavni vrt. Še vedno pa ga je mogoče kompostirati. Vendar po pravilih! Poskrbite, da je posoda za kompostiranje pravilno naložena in da v njej vzdržujete visoko temperaturo. To je ključno za ubijanje patogenov.

Potrebno je tudi malo predznanja kompostiranja

Če uporabljate kompostirno vrečko za kakce, kot je Adios Plastic, lahko pri lokalni komunali preverite v katere zabojnike za smeti sodijo pasje vrečke napolnjene s kakcem. Prav tako lahko doma kompostirate vrečke Adios Plastic. Ne pozabite le, da produkt kasneje ne smete uporabljati kot gnojilo za pridelano zelenjavo ali sadje.

Popolnoma biorazgradljive vrečkice Adios Plastic so na voljo tukaj: bit.ly/2UmEOXc

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico