Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Je vašemu psu v avtu slabo? Nekateri psi to pokažejo tako, da se slinijo, medtem ko drugi izgledajo utrujeno in 'brez življenja' … tretji pa bruhajo. Joj, kako lahko to rešiš?

Vzrokov za bolezen psov je lahko veliko. Na srečo se veliko psov navadi na vožnjo z avtomobilom in prerastejo težavo. Še posebej, če se naučijo, da vožnja z avtomobilom običajno pomeni nekaj zabavnega. Medtem, ko delate na tem, da bi zmanjšali njegovo slabost v avtomobilu, je tukaj nekaj zelišč za pomiritev trebuha, ki ji lahko olajšajo slabost in bruhanje.

Ingver

Ingver je znan po svojih učinkih proti slabosti. V neki študiji so ingver primerjali z dimenhidrinatom, ki je v priljubljenih zdravilih proti slabosti, kot je Dramamine. Pri ljudeh je bil ingver enako učinkovit kot običajna zdravila in je imel manj stranskih učinkov.

Ingverjev čaj lahko skuhate iz sveže korenine in ga prelijete čez hrano ali pa svojemu psu v skledo naribate svež ingver. Če vam je lažje, lahko uporabite tudi tinkturo. V kolikor uporabljate slednjo: dajte 3 do 5 kapljic na 10 kg telesne teže, 2-3 krat na dan.

Pozor: Ne uporabljajte ingverja pri psih, ki so bili na operaciji, so na zdravilih za redčenje krvi ali na kotitvi. Za breje psičke ali pse s sladkorno boleznijo ter boleznimi srca se najprej pogovorite s svojim holističnim veterinarjem.

Poprova meta

Poprova meta pomirja mišice v želodcu vašega psa, kar lahko pomaga ublažiti slabost in napenjanje. Poprovo meto lahko dozirate kot poparek. 2 žlici posušenega zelišča namočite v 2 dcl skoraj vrele vode za 20 do 30 minut. Posoda naj bo v tem času pokrita. Poparek precedite in pokrijte, da se ohladi. Dajte svojemu psu naslednjo količino čaja glede na njegovo velikost:

  • Majhni psi: 1 čajna žlička, 2- do 3-krat na dan
  • Srednje veliki psi: 2 čajni žlički, 2- do 3-krat na dan
  • Veliki psi: 1 žlica, 2- do 3-krat na dan
  • Zelo veliki psi: 2 žlici, 2- do 3-krat na dan

Pozor: psu ne dajajte nerazredčenega eteričnega olja poprove mete. Je visoko koncentriran in lahko povzroči težave z jetri ali ledvicami. Prav tako ne smete uporabljati poprove mete v kombinaciji s homeopatskimi zdravili, saj lahko delujejo kontradiktorno.

Mačja meta

Mačja meta ni samo za mačje igrače … pomaga lahko tudi pri razdraženem želodcu vašega psa. Mačja meta ima pomirjujoč učinek na pse, zato lahko pomaga pomiriti živce in jih pomiriti. Če želite svojemu psu dati mačjo meto, kupite tinkturo in dodajte 12 kapljic tinkture psu v vodo. Če to ne pomaga, poskusite dodati še 6 kapljic naenkrat, dokler se vaš pes v avtu ne umiri. Hidrolat mačje mete lahko nasprejate tudi po njegovi posteljici v avtomobilu oziroma na podlogo, na kateri leži.

Pozor: semena mačje mete niso varna za pse. Izdelki iz listov, stebel in cvetov so varni za pse.

Koromač

Koromač ima pri prebavnih težavah podoben učinek kot mačja meta. Prav tako je odlična alternativa za pse, ki ne marajo okusa poprove mete ali drugih metinih zelišč. Po potrebi dajte psu 10 do 20 kapljic tinkture komarčka na 10 kg telesne teže.

Pozor: Ne uporabljajte komarčka za breje in doječe pse.

Koper

Koper je še eno dobro zelišče proti slabosti. Njegove spojine delujejo kot zdravilo proti plinom in zmanjšujejo želodčne težave. Če želite svojemu psu dati koper, pripravite čaj iz koprovih semen. Dodajte 1 čajno žličko semena kopra v 2 dcl vrele vode. Ko se ohladi, dajte psu vodo, preden se odpravite ven.

Opozorilo: Ne uporabljajte ga za breje ali doječe pse.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico