Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Ali ste vedeli, da je zastupinev kužka z natifrizon ena od najpogostejših zastupitev? Antifriz ima sladek okus in vonj, zato ga kužki oziroma tudi druge živali zelo radi zaužijejo.

Antifriz je za živali strupen in smrtno nevaren, saj povzroči hude poškodbe oziroma okvare notranjih organov in živčevja. Za kužke je dovolj že čajna žlička antifriza, da se zastrupi in umre.

Kužki antifriz pogosto najdejo v bližini avtomehaničnih delavnic ali pralnic. Za njih je smrtna količina antifriza že približno ena čajna žlička na 5 kg. Veterinarji v Sloveniji vsako leto poročajo o vse več primerih zastrupitve z antifrizom. Zato pozornosti nikoli ni preveč!

Zastrupitev z antifrizom se pri kužku pokaže že v nekaj urah. Prvi znaki, ki kažejo, da se je kuža zastrupil z antifrizom so: splošna prizadetost organizma, bruhanje, slabost, kri v trebušni votlini. Naslednji znaki so: depresivnost, nekoordinirano gibanje in celo epileptični napadi. Če veš, da je tvoj kuža zaužil antifriz, ne čakaj na prve znake, ampak takoj poišči veterinarsko pomoč. Pri zastrupitvi namreč šteje vsaka minuta!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico