Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Kdo je rekel, da je aromaterapija samo za ljudi? To še zdaleč ne drži! Aromaterapija je še kako dobrodošla tako pri psih kot tudi pri drugih domačih živalih.

Psi imajo zelo radi eterična olja. Velikokrat se zgodi, da točno vedo, katero eterično olje jim bo pomagalo in s smrčkom izberejo. Naredimo preprost preiskus: v eni roki držimo eterično olje sivke za pomirjanje, v drugi pa mešanico eteričnih olj proti bolham. Pes, ki ima težave s stresom bo instiktivno izbral sivkino eterično olje.

Z eteričnimi olji lahko psu pomagamo na več različnih načinov: preko izparilnika, razredčene v baznem olju kot mazilo, koncentrirane kapljice na ovratnico ali v šampon, le redko pa oralno.

Eterična olja uspešno odganjajo bolhe, klope in druge parazite, razkužujejo in celijo rane, pomagajo pri kroničnih boleznih, artritisu, prehladu, pri težavah z ušesi in slabemu zadahu.

Pri pripravi mešanic eteričnih olj pa moramo biti še posebaj previdni, saj imajo psi veliko bolj oster voh kot ljudje. Tako moramo precej prilagoditi koncentracije.

dog-838281

Katera olja so primerna za psa?

Bergamotka: deluje protiglivično, pomirja. Odlična za vnetja ušes.

Cedrovina: antiseptik, spodbuja cirkulacijo. Lajša dermatitis vseh vrst. Odganja bolhe.

Kamilica (german): delujeprotivnetno, nežna in varna za uporabo. Pomirja draženje kože, alergijske reakcije, opekline.

Kamilica (roman): lajša krče, deluje kot analgetik, dobro pomirja centralni živčni sistem. Učinkovita za lajšanje mišičnih bolečin, krčev, zobobola.

Žajbelj: Deluje na centralni živčni sistem in pomirjanja. Je nežen, kadar se uporablja v majhnih količinah in ga je potrebno ustrezno razredčiti.

Evkaliptus: Deluje protivnetno. Odličen za lajšanje dihalne stiske v prsnem košu. Učinkovit pri odganjanju bolh.

Geranija: Nežen in varno za uporabo. Deluje protiglivično. Odlična za pomirjanje draženja kože in glivičnih okužb ušes. Učinkovita pri odganjanju klopov.

Ingver: Ne draži in je varen za uporabo. Potrebno ga je redčiti. Deluje proti slabosti, pomaga pri prebavi. Pomaga pri lajšanju bolečine, ki jo povzroča artritis, displazija in zvini.

Smilj: Deluje zelo terapevtsko - protivnetno, analgetično in ima regenerativne učinke.. Odličen za kožna obolenja in draženja (na primer ekcem). Velja ga uporabiti psi celjenju brazgotin in modric. Učinkovit je tudi za lajšanje bolečin.

Sivka: Zelo varna in nežen. Deluje protibakterijsko, umirja živce in draženje kože.

Majaron: Močan protibakterijski učinek, pomirjujoč, mišični relaksant. Odličen proti bakterijskim okužbam kože, za oskrbo ran, odbija tudi insekte.

Niaouli: Deluje kot antihistaminik in ima močne antibakterijske lastnosti. Uporabimo namesto čajevca, saj je veliko bolj blag in varen. Primeren je za vnetja ušes in za težave s kožo, ki jih povzročajo alergije.

Poprova meta: Stimulira krvni obtok in deluje kot repelent. Dobro deluje z ingverjem za zdravljenje slabosti.

Sladka pomaranča: Pomirja, deodorira in odganja bolhe.

Baldrijan: Umirja in pomaga pri fokusu. Pomaga pri zdravljenju anksioznosti, ločitveni tesnobi in drugih psihološkh motnjah psov.

Limonska trava: Odganja komarje in bolhe. Daje svežino in prebuja um.

essential-oils-1433692_960_720

Ker je aromaterapija za pse nekoliko manj znana tema, sem se odločila, da bom vsako sredo z vami delila en recept, kako z aromaterapijo pomagati vašemu kosmatemu štirinožnemu prijatelju 😀

 

Pasji pozdrav! 😀

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico