Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Na razstavi mačk, katero sem obiskala prejšnji mesec v Ljubljani mi je v oči še posebej padla bengalska mačka. Lahko bi rekla, da je šlo za ljubezen na prvi pogled!

Poleg tega že dalj časa na socialnih omrežjih spremljam slavno bengalko Suki, ki s svojima lastnikoma potuje po svetu. Njene dogodivščine spremlja preko 2 milijona ljudi! Kot zanimivost - ste vedeli, da je minulo poletje Suki obiskala tudi Slovenijo? O tem so pisali celo na 24 ur.

Kakšne so bengalske mačke?

Poseben videz in karakter te pasme me je navdihnil o raziskovanju njenih značilnosti. Svoja odkritja bom v tem blogu delila z vami.

Gre za izjemno aktivne mačke z ogromno energije in radovednosti. Njen eksotičen videz pa ljudem omogoča pripeljati košček divjine v svoj dom. Pasma je nastala s križanjem majhnih azijskih leopardov in domače mačke.

Prvi jih je ''ustvaril'' Jean Sudgen Mill v Ameriki. Šele četrta generacija mešanice je bila primerna za domačo mačko.

Zanje je značilna močna kostna konstitucija in pikčast ali marmorni vzorec dlake v različnih barvnih odtenkov, od svetlo sivkastih do temno rjavih.

Bengalke so izjemno inteligentne, učljive in družabne. Svoje lastnike naravnost obožujejo, prav tako pa so prijazne do otrok in psov. Z lahkoto jih naučite trikov sedi, daj tačko in lezi kot psa. Prav tako brez problema v hiši odpirajo vrata in luči.

V sebi nosijo kar nekaj divjega nagona, zato so izjemne lovke in zelo rade se igrajo v vodi. Rade plezajo in skačejo, veliko mijavkajo in se z vami o vsem ''pogovarjajo''.

V primerjavi z dolgodlakimi mačkami zahteva njihova nega bistveno manj napora in časa. Vendar pa potrebujejo veliko pozornosti za igro, zunanje sprehode in dogodivščine v naravi, da porabijo zaloge energije. To je njihova največja razlika od običajnih lenih mačk. Za njih potrebujete čas, kar pa zna biti zelo zabavno, če jih lepo vzgojite in se vam lahko pridružijo pri vsakodnevnih aktivnostih.

Cene takih mačk zelo variirajo - od 300 do 7000 €, odvisno od vzreditelja. Seveda, se je pred nakupom potrebno prepričati, da gre za odobrenega vzreditelja z rodovniškimi koreninami.

Na razstavi mačk v Ljubljani je bilo možno spoznati kar nekaj vzrediteljev iz sosednje Hrvaške. In po raziskovanju na internetu sem našla okvirno ceno 800€ za bengalko iz Zagreba, Hrvaške.

Priznam, da me je karakter te pasme izjemno navdušil! Kaj je lahko lepšega kot da pohajaš s svojo mucko na okoli? Nič! Ne vem pa, če bi se ujela z Bibo, ki je v primerjavi z njimi zelo lena, plašna do drugih ljudi in živali, ter čisto nič avanturistična izven našega dvorišča.

Ima kdo od bralcev našega bloga izkušnje s to pasmo? Zelo vesela bi bila vseh informacij!

Z ljubeznijo, Deborah!

Vir fotografije: https://sukicat.com

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico