Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Hot spot na psih se imenujejo tudi akutni vlažni dermatitis. Najpogosteje se pojavijo na pasji glavi, prsih ali zadku. Razlogov za nastanek teh lezij je veliko in za vašega psa so lahko zelo boleče. V tem članku bomo govorili o pasjih hot spotih in o tem, kaj je osnovni vzrok. Preučili bomo tudi, kako zdraviti žarišča pri psih. In nazadnje, preučili bomo, kako preprečiti, da bi se žarišča v prihodnosti ponovila.

Hot spoti na psih: kako se razvijejo?

Vse, kar draži kožo psa, bo povzročilo, da se bo praskal in grizelv zameno za to, da bi ublažil nelagodje. Medtem, ko lahko praskanje povzroči poškodbe na koži psa, je lahko grizenje še hujše.

Vlaga iz pasje sline, ki ostane za njim, se zagnoji na koži in v dlaki psa, posledično pa lahko povzroči vnetje. Mesto bo postalo srbeče, kar bo povzročilo še več grizenja in težava se bo hitro razširila.

To je začaran krog.

Pravilna nega psov lahko pomaga preprečiti pasje hot spote. Psi s sprijeto dlako in umazano dlako so bolj dovzetni za takšno draženje kože. Ker hot spote pri psih povzroča vlaga, so psi, ki preživijo več časa na prostem v mokrem vremenu ali radi plavajo, bolj nagnjeni k razvoju vnetnih točk.

Torej, kako zdraviti vroče točke na psih?

Lastniki hišnih ljubljenčkov lahko to težavo običajno rešijo doma z naravnimi in kupljenimi sredstvi - brez obiska veterinarja.

Če pa vaš pes redno trpi za hudimi ali kroničnimi vnetji, je priporočljiv pogovor z veterinarjem.

Slika: https://seniortailwaggers.com/pictures-of-hot-spots-on-dogs-moist-dermatitis/

Kako zdraviti vroče točke na psu?

Pristrizite dlake okoli vnetja

Prva stvar, ki jo boste morali storiti, je, da s strižniki za hišne ljubljenčke pristrižete dlako okoli žarišča vašega psa. Toplo priporočamo uporabo strižnika za striženje psov namesto škarij ali drugih pripomočkov za nego, ker se bodo približali koži brez nevarnosti, da bi psa porezali.

Opazili boste, da je dlaka znotraj žarišča izpadla, zato boste morali postriči le malo te dlake okoli robov. Cilj je odstraniti vse dlake, ki se dotikajo vnetne točke. To pomaga ublažiti draženje in bo tudi pomagalo pri hitrejšem sušenju kože.

Očistite območje

Naslednji korak je čiščenje območja z antiseptičnimi robčki ali antiseptičnim razpršilom. To pršilo bo pomagalo uničiti vse mikrobe in preprečiti nadaljnje okužbe na koži psa.

Poskusite najti izdelek, ki ne bo dražil kože vašega psa, ker bi to lahko povzročilo še več razdraženosti in psa premamilo, da bi še naprej grizel in praskal predel. Pustite, da se posuši, medtem pa preprečite, da bi vaš pes lizal območje.

Opomba: Pred uporabo antiseptičnih razpršil ali krem ​​se posvetujte z veterinarjem in pridobite njegovo odobritev. V nekaterih primerih, zlasti pri kroničnih žariščih, morate biti še posebej previdni, katera zdravljenja uporabljate.

Nanesite nego na vnetne točke

Zdaj boste morali uporabiti izdelke za blaženje srbečice na hot spotih. Običajno se prodajajo kot "kreme za hot spote" ali "pršila/kreme proti srbenju". Tu sta dve vrsti: lahka in naravna ter močnejša zdravila, ki se uporabljajo za te in druge kožne okužbe pri psih.

Pogovorite se s svojim veterinarjem, preden izberete točen izdelek, da ugotovite, kateri je primeren za vašega ljubljenčka. Ko vaš veterinar to odobri, nanesite pršilo ali kremo proti srbenju na žarišče.

Kreme in razpršila na osnovi hidrokortizona so najbolj priljubljeno zdravljenje žarišč pri psih, saj so študije pokazale, da je hidrokortizon najučinkovitejši pri tem.

Dobro je vedeti, kdaj se pogovoriti z veterinarjem

Če ima vaš pes kronična žarišča ali se hitro poslabšajo, jih ne zdravite doma. Namesto tega se dogovorite za sestanek s svojim veterinarjem, da pregledate dolgoročni načrt zdravljenja.

Tudi če imajo žarišča psa kakršen koli izcedek ali so svetlo rdeče barve, so lahko okužene, v tem primeru se absolutno izogibajte zdravljenju območja sami doma in morate čim prej obiskati veterinarja. Tukaj so možni veliko resnejši kožni zapleti.

Vaš veterinar bo verjetno očistil madeže in vas poslal domov s kremo za kožo na recept, ki jih bo hitro očistila. Te kreme so pogosto na osnovi antibiotikov in jih ni mogoče kupiti v prosti prodaji.

Če ima vaš pes kronične žarišča, vam lahko predpišejo tudi šampon z zdravilnimi učinkovinami, ki bi moral pomagati pri tem stanju.

Naravna zdravila za hot spote za blage primere

Medtem, ko lahko na spletu najdete razpršila in kreme za hot spote za pse v prosti prodaji, lahko za zelo blage primere uporabite naravna zdravila za vroče točke brez kemikalij, kot je ta: KONOPLJINA KREMICA Z GLINO

Predlagamo tudi: Ognjičevo olje je med tremi omenjenimi najboljšimi naravnimi zdravili za vroče točke. Lahko ga kupite kot olje, losjone ali mazilo.

Kako preprečiti ponavljajoče se žarišča pri psih?

Psi lahko razvijejo vroče točke iz več razlogov:

  • Srbenje in praskanje pri ugrizih bolh
  • Psi z gostejšo dlako ali dolgo dlako se ne umivajo dovolj
  • Ušesne okužbe, ki se jih ne obravnava
  • Psi, ki imajo tesnobo, se pretirano ližejo
  • Alergije na hrano, ki povzročajo draženje kože

Preprečevanje vročih točk zaradi bolh:

Prepričajte se, da ima vaš kuža nanešene protiparazitne izdelke z učinkovinami proti bolhami.

Ugrizi drugih žuželk:

Preprečite jim, da gredo v gost gozd, ker so bolj izpostavljeni ugrizom klopov in drugih žuželk. Če ugriza ne pustijo pri miru in so ustvarili odprto rano, predel zdravite z lokalnimi ali peroralnimi antibiotiki. Te običajno predpiše veterinar

Psi, ki niso dovolj umiti ali negovani:

Poskrbite, da jih boste vsaj enkrat na mesec okopali z blagim milom
To še posebej velja za pse z gosto dlako, ker se lahko pri njih pojavi matirana dlaka. Matirano dlako je treba redno negovati. Kratkodlakim psom lahko nanesete tanko plast kokosovega olja - je antibakterijsko in lahko pomaga ustvariti zdravo kožno bariero.

Ušesne okužbe:

Očistite ušesa svojega psa, če je ta dan skočil v bazen ali morje, saj je lahko voda in odvečna vlaga gojišče za bakterije.

Pogosta vprašanja o hot spotih pri psih

Kaj je najbolje nanesti na hot spot?
Eden najboljših načinov za zdravljenje žarišč je brisanje rane z antiseptično raztopino, kot je klorheksidin. Uporabite lahko tudi razredčeno kopel ali samo blagi in naravni šampon in dobro umijete prizadeta območja.

Ali jabolčni kis pomaga psom za hot spote?
Za srbečo, suho kožo, vročine in okužbe je znano, da jabolčni kis pomaga pri zdravljenju ran. To lahko storite s kopeljo, ki ima razmerje med ACV in vodo 1:3. Jabolčni kis je odlično domače zdravilo za vse težave s kožo, vključno z bolhami in klopi.

Ali kokosovo olje pomaga pri žariščih na psih?
Dokazano je, da kokosovo olje pomaga pri številnih kožnih boleznih, zlasti pri vnetih točkah. Kokosovo olje ima pomirjujoč učinek, hkrati pa je antibakterijsko mazilo, ki ga lahko nanesete neposredno na prizadeto mesto. Pustite, da se vpije 15 minut, preden psa izpustite ali mu dovolite, da liže kokosovo olje.

Hot spoti na psih: zaključne misli

Vlažni dermatitis je nekaj, kar je težava za vse lastnike psov. To še posebej velja v vročem vremenu, zato jih imenujemo tudi "poletne rane" oziroma "hot spoti". Te žariščne točke so na žalost lahko zelo boleče. Na srečo si lahko vaš pes z ustreznim zdravljenjem hitro opomore.

Če ga ujamete dovolj hitro, ste lahko na dobri poti, da zdravite žarišča doma. V kolikor imate izkušnje s katerim od svojih domačih zdravil za zdravljenje hot spotov na psu, jih delite z nami.

Vedno iščemo bolj naravne načine zdravljenja in z veseljem bi jih poskusili tudi drugi bralci.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico