Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Vsi letni časi s seboj prinesejo kakšne nevarnosti za našega psa. Seveda pa je dobro vedeti katere, saj bomo le na tak način brezskrbno uživali in se zabavali. Pa veste katere so jesenske nevarnosti?

Hrastovo listje in želodi

Ali ste vedeli, da so tako želodi kot hrastovi listi strupeni za vašega psa? Dovolj je že, da pes poje en želod, ta pa mu lahko povzroči blokado v črevesju. Če bo vaš pes želod le pregriznil, ne bo nič narobe. Vendar previdnosti nikoli ni preveč! 🙂

Pri hrastovih listih je za zastrupitev dovolj že, da vaš pes pije vodo iz luže, v kateri so namočeni. Pitje vode iz luž pa tako ali tako ni primerno za vašega psa. Stoječa voda vsebuje veliko bakterij, ki se lahko razvijejo v katero od bolezni. Zato priporočamo, da imate na daljših sprehodih, kjer v bližini ni tekoče pitne vode, seboj zložljivo posodico in malo vode, da se bo vaš pes lahko odžejal.

Svojima psičkama ne dovolim piti vode iz luž, saj je psička Jelly, ko je bila še mladič, zaradi tega dobila vnetje sečil.

Močeradi

Jesen s seboj prinese tudi malo več dežja, zato takrat ni odveč dodatna pazljivost glede močeradov. Na nekaterih območjih jih je zelo veliko, na nekaterih pa jih ne opazijo nikoli. Močerad je za vašega psa smrtno nevaren. Dovolj je že, da pes močerada poliže. V tistem momentu se močerad počuti ogroženega in iz žlez spusti živčni strup, ki pri psu skozi sluznico pride v kri. Zastrupitev se pri psu pokaže že v parih minutah. Potrebna je takojšna zdravstvena pomoč, vendar velikokrat na žalost ni učinkovita.

Ni pa vse tako črno

No pa da ne bomo izpostavljali samo nevarnosti. Jesen je tudi polna buč, ki so super hrana za pse. Najbolj hranilna za njega je oranžna buča, tista iz katere tudi sami zase kuhamo bučno juho. Oranžna buča vsebuje ogromno hranilnih snovi, vlaknin in ima malo kalorij. Psu jo lahko postrežemo na več načinov, na primer kot nezačinjeno bučno juho ali mogoče kot bučni pire.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico