Moje rojstnodnevno darilo tebi: GRATIS DOSYAVA za vseKoda: ROJSTNIDAN

Lizanje tačk - to vedenje boste takoj prepoznali. Nenehno lizanje enega mesta na nogi vašega psa. Rdeče je in vneto in se preprosto ne zaceli. To je stalen cikel srbenja in lizanja. Za vas je enako stresno kot za vašega psa.

Za tem navadno stoji razlog. Navadno je to posledica alergije na določeno snov, hrano, zunanji dejavnik ali kožno obolenje. Vendar pa se navadno takoj vprašamo, kako lahko težavo omilimo vse dokler ne obiščemo veterinarja in odpravimo razlog.

Ti naravni pripomočki lajšanjo srbenje ...

Gel sveže aloje

Aloe vera je protimikrobna in ubija bakterije, ki bi lahko okužile vneto kožo. Idealna je za vnete tačke, kot tudi za vročinske izpuščaje in žarišča. Njegove protivnetne lastnosti in hladilna narava nudijo olajšanje. Ko uporabljate aloe vero, pospešite celjenje kožnih izpuščajev ter zagotovite olajšanje in pomiritev oteklin. Aloja vašemu psu pomaga lajšati bolečino in srbenje. Nanesete jo lahko tri do štirikrat dnevno.

Obkladek iz kamilice

Kamilica je zelišče, ki lahko pomaga pri vnetjih, krčih, razjedah, tesnobi in ranah. Omogoča pomirjujoče protimikrobno izpiranje. Vrečko zeliščnega čaja iz kamilice namočite v pol skodelice vroče vode in pustite, da se ohladi. Hladite, dokler se pripravek ne ohladi. Hladno čajno vrečko lahko položite neposredno na rano in jo pritrdite z lahkim ovojem. Če vaš pes tega ne prenaša, nanesite raztopino neposredno na rano šest do osemkrat na dan.

Uporabite naravne antibiotike za obvladovanje okužbe

Obstajajo naravni antibiotiki, ki lahko obvladajo okužbo, ne da bi poškodovali mikrobiom vašega psa. Za lokalno uporabo boste potrebovali mikropor, s katerim lahko pritrdite krpo ali povoj, ki ga drži na mestu.

Te naravne možnosti lahko uporabljate interno in lokalno za okužbo vašega psa. Kateri so takšni naravni antibiotiki?

Origanovo olje

Olje origana ima antibakterijske, protivirusne, antiparazitske in protiglivične lastnosti. Je precej močan, zato ga potrebujete le malo in ga morate razredčiti. Lahko razredčite 2 do 3 kapljice v žlički mandljevega olja ali olja MCT. Dajte ga svojemu psu 3-krat na dan. Lahko ga dodate njegovi hrani, da se bolj premeša, saj sta vonj in okus precej močna.

Za lokalno uporabo lahko zmešate 1 kapljico origana z 1 čajno žličko mandljevega olja, da povečate njegovo antibiotično moč. Izogibajte se olju origana za pse z anamnezo napadov.

Manuka med

Manuka med je iz nektarja drevesa manuka (čajevec) in je odličen lokalni antibiotik za ureznine, rane in abscese. Lahko se nanese neposredno na prizadeto mesto. Če želite povečati njegovo učinkovitost, ga zmešajte s kolostrumom, da spodbudite celjenje ran.

Oljčni list

Oljčni listi so še eno večnamensko naravno zdravilo. Izhaja iz oljčnega drevesa in je protimikrobno, antibakterijsko, protivirusno in protiglivično. Oljčni listi ne škodijo koristnim bakterijam v črevesju vašega psa. Usmerjeno je na slabe bakterije in pusti mikrobiom nedotaknjen … tako da črevesje ostane zdravo. Na voljo je v prahu. Psu lahko odmerite odmerek glede na njegovo velikost:

  • Majhni psi … ¼ čajne žličke dnevno
  • Srednji psi … ½ čajne žličke dnevno
  • Veliki psi … 1 čajna žlička dnevno

Trpotec

Trpotec je pogost plevel, ki ga boste našli skoraj povsod. Deluje protibakterijsko in protivnetno ter vsebuje fitokemikalijo, imenovano alantoin. Alantoin ubija mikrobe, pospešuje celjenje in spodbuja rast kože. Kot lokalno zdravilo lahko zmeljemo liste in jih nanesemo na problematično mesto.

Ognjič

Ta večnamenska roža ima protivnetne, protiglivične in protimikrobne lastnosti. Prav tako lajša bolečine in pomaga pri celjenju ran ter je odlična alternativa antibiotikom. Na voljo je kot tinktura za notranjo ali lokalno uporabo. Uporabite ga interno tako, da dodate nekaj kapljic v hrano vašega psa.

Za lokalno uporabo dodajte 20-40 kapljic tinkture v skodelico prečiščene vode z 1/4 čajne žličke soli. Potopite vato in jo večkrat čez dan nanesite na prizadeto mesto. Lahko tudi kapljate neposredno na rano. Lahko pa kupite ognjičevo kremo in jo uporabite lokalno.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico