Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Sama sem mnenja, da je vedno treba vzgojiti tako otroka kot kužka. Danes imamo zate nekaj nasvetov, na kaj bodite pozorni, ko vzgajate svojega otroka kako naj se obnaša v prisotnosti psa. Vse to ga je dobro naučiti ne glede na to ali imaš kužka doma ali ne. Kužka lahko tvoj otrok sreča v parku, pri prijatelju ali kjerkoli drugje. Tako ga je vse to skoraj tako pomembno naučiti kot to kako varno prečka cesto. Poskrbi, da se bo otrok ob kužku počutil varno in bo razumel njegovo telesno govorico.

1. Brez teka

V bližini kužka naj otrok nikoli ne teče ali beži pred njim. Veliko kužkov si tek razlagajo kot lov. Zato bodo otroka začeli preganjati in skakati v njega. Tukaj pa seveda lahko hitro pride tudi do ugriza.

Nikoli tudi ne dovolite, da otrok steče proti kužatu, ker se bo le ta počutil ogroženega in posledično zarenčal ali celo ugriznil.

2. Vedno se vpraša za dovoljenje

Otroka nauči, naj lastnika psa, vedno prosi za dovoljenje, če lahko pristopi h kužku. Nekateri kužki se bojijo otrok ali so z njimi imeli kdaj že kakšno slabo izkušnjo. Tako bo lastnik najbolje ocenil ali lahko otrok pristopi do psa ali ne. V kolikor lastnik reče NE, beseda to tudi pomeni. Le lastnik najbolje pozna svojega kužka in ve, kako se ob tem počuti kosmatinček. Vprašanje NE SME BITI RETORIČNO.

3. Otrok naj se izogiba pasjim stvarem

Otrok naj razume katere stvari so od kužka. Tako naj vedno vpraša, če se lahko igra s kužkom in njegovo igračo. Nekateri kužki so zelo navezani na svoje igrače in bodo od veselja ali strahu lahko skočili na otroka.

Odlična vaja za obnašanje otroka, igračk in psa je tudi vaja 'zamenjave', ki jo je potrebno predhodno obvladati in trenirati še preden pride do interakcije psa, otroka in igrače. To vajo vam bo pokazal vsak izkušen trener za pse in ljudi. V tem primeru toplo priporočamo CoolDog - vadbeno kliniko za pse in ljudi.

Kuža potrebuje ''varen prostor'', da se lahko izogni raznim stresom. Večina kužkov ima v ta namen svojo posteljo ali boks. Zato je dobro, da otrok to ve in se brez dovoljenja psu, ki je na svoji postelji ali v boksu, ne približuje.

4. Varna igra

Med borbeno igro se nekateri kužki zelo vživijo v igro in celo ''po nesreči'' ugriznejo v roko. Zato je treba biti pozoren na to, da je igrača dovolj dolga. Kuža zna biti tudi zelo močen in otroka povleči, da ta lahko pade.

Igra z žogico zna biti za otroka in kužka zelo zabavna. Otroku bo zelo zabavno, ko mu bo kuža prinašal žogico. Pri tem pa je dobro to, da je kuža navajen žogico spustiti.

5. Pasji parki

Pasji park ni prostor, kjer se lahko igra otrok. Pasji park predstavlja veliko nevarnost za otroka, če ta skupaj s kužki, ni pod strogim nadzorom. Večina kužkov v pasjih parkih teka naokoli, lastniki pa jih ne opazujejo ves čas. Tako se lahko hitro zgodi nesreča in kuža ''podere'' otroka.

Zgoraj so opisani osnovni napotki kako lahko svojega otroka naučiš kako naj se obnaša ob psu, saj veš nikoli ni dovolj pazljivosti. Poleg vseh zgoraj naštetih ''pravil'' bi dodala še to, da naj otrok ne kriči in krili z rokami v bližini psa.

V naslednjem prispevku ti razložim kakšni so miritveni signali psa, ki moraš biti na njih zelo pozorna in bi bilo super, če jih pozna tudi tvoj otrok.

No, saj veš nekaj najlepšega je videti otroka in psa, ki se zelo dobro razumeta in skupaj sobivata.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico