Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Klopi so nadležni paraziti, ki lahko povzročijo resne zdravstvene težave tako ljudem kot tudi našim hišnim ljubljenčkom. Pri psih je zelo pomembno, da klope odstranimo pravilno, da preprečimo morebitne zaplete in okužbe. V tem članku bomo razložili korake, kako pravilno odstraniti klopa pri psu, ter kako prepoznati morebitne znake okužbe.

Opremite se: Preden se lotite odstranjevanja klopa, si pripravite potrebno opremo. Potrebujete čiste pincete ali klopov odstranjevalec, alkohol ali antiseptik za čiščenje kože ter čist robček.

Pri uporabi svetujemo navadno pinceto ali posebno pinceto, ki je namenjena odstranjevanju klopov. Odlična je pinceta O'Tom odstranjevalec klopov Tick Twister. 

Najdite klopa: Preverite dlako svojega psa, še posebej pazljivo pregledajte predel okoli glave, ušes, vratu, trebuha in nog. Če najdete klopa, ne panirajte, temveč ga odstranite čim prej.

Odstranite klopa: Začnite tako, da s pinceto ali klopovim odstranjevalcem ujamete klopa čim bližje koži. Nežno in počasi potegnite klopa naravnost ven, ne da bi ga zvijali ali vlečili navzgor. Pazite, da ne stisnete klopa, saj lahko s tem povzročite, da izloči dodatne toksine v kožo.

Očistite kožo: Po odstranitvi klopa očistite kožo okoli mesta ugriza z alkoholom ali antiseptikom, da preprečite morebitno okužbo.

 



Preverite, ali je klop popolnoma odstranjen: Po odstranitvi klopa preverite, ali ste popolnoma odstranili tudi vse dele klopa. Če je del klopa ostal v koži, poskusite preostale dele odstraniti s pinceto. Če težko odstranite vse dele ali če se pojavi rdečina, oteklina ali gnojni izcedek, se posvetujte z veterinarjem.

Spremljajte psa: Po odstranitvi klopa pazljivo spremljajte svojega psa. Če opazite kakršne koli nenavadne simptome, kot so vročina, izguba apetita, letargija ali otekanje okoli mesta ugriza, takoj poiščite veterinarsko pomoč.

Če želite preprečiti ugriz klopa, redno pregledujte svojega psa in uporabljajte preventivna sredstva, kot so antiparazitni ovratniki ali spot-on zdravila, ki odganjajo klope. Redno se posvetujte z veterinarjem glede ustreznega zdravljenja proti klopom glede na potrebe vašega psa in območje, kjer živite. Z ustrezno nego in previdnostjo lahko zaščitite svojega psa pred nevarnostmi, povezanimi s klopi.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico