Moje rojstnodnevno darilo tebi: GRATIS DOSYAVA za vseKoda: ROJSTNIDAN

Igranje s priboljški je lahko za kužka zabavno, včasih pa se lahko zgodi, da se med prenaglim hlastanjem po priboljšku duši. Hitro in pravilno ukrepanje v takšni situaciji je ključnega pomena, saj lahko hitra reakcija reši življenje vašega ljubljenčka. V tem članku bomo raziskali, kako pravilno ukrepati, če se vaš kuža duši s priboljški.

Ostanite mirni: Kljub paniki ostanite mirni. To vam bo pomagalo, da boste bolje ocenili situacijo in sprejeli učinkovite ukrepe.

Ocena dihalnih poti: Poskrbite, da boste lahko varno pristopili k svojemu kužku. Preglejte mu usta in preverite, ali je očiten vzrok za zadušitev, kot je zataknjen priboljšek ali del hrane.

Izvedite Heimlichov prijem: Če opazite, da se kuža duši, izvedite Heimlichov prijem. Za manjše pse postavite pest pod rebra in z dlanjo potiskajte navzgor. Za večje pse lahko stojite zadaj in položite roko pod rebra, nato pa s pestjo potisnite navzgor.


Vir: https://www.animalwised.com/how-to-give-a-dog-the-heimlich-maneuver-when-choking-4596.html

Preverite dihalne poti: Če Heimlichov prijem ne prinese želenega rezultata, preverite, ali so dihalne poti še vedno zamašene. Če opazite vidne ovire, kot so kosi hrane, jih poskusite odstraniti previdno s pinceto ali roko.

Pokličite veterinarja: Tudi če ste uspešno odstranili zamašek, je pomembno, da pokličete veterinarja. Kužek bi lahko utrpel poškodbe dihal ali požiralnika, ki zahtevajo strokovno obravnavo.

Preprečevanje: Da bi preprečili ponovno zadušitev, pazite na velikost priboljškov, ki jih dajete svojemu psu. Prav tako se izogibajte dajanju priboljškov, ki bi lahko predstavljali tveganje za zadušitev, kot so majhni koščki kosti ali hrane.

Prva pomoč za hišne ljubljenčke: Imejte pri roki osnovno opremo za prvo pomoč za hišne ljubljenčke, ki vključuje pinceto, sterilne obloge in drugo potrebno opremo za nujne primere.

Usposabljanje za nujne primere: Naučite se osnovnih postopkov za nujne primere, ki vključujejo Heimlichov prijem in pravilno ocenjevanje dihalnih poti. To znanje vam lahko reši ljubljenčkovo življenje v kritičnih situacijah.

Čeprav je lahko izkušnja, ko se kuža duši, zelo stresna, je pomembno, da ostanete zbrani in takoj ukrepate. Hitra in pravilna reakcija v teh situacijah lahko reši življenje vašega ljubljenčka.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico