Moje rojstnodnevno darilo tebi: GRATIS DOSYAVA za vseKoda: ROJSTNIDAN

Pasja oblačila niso le modni dodatek; v nekaterih primerih so nuja za dobro počutje in zdravje vašega kosmatinca. Medtem, ko se zdi, da so nekatere pasme psov bolj odporne na vremenske vplive zaradi svoje goste dlake, druge potrebujejo dodatno zaščito pred mrazom, dežjem ali vročino. Spodaj je nekaj pasem psov, ki priporočamo nošenje oblačil:

  1. Chihuahua: Te majhne pasme psov imajo malo telesne maščobe in manjšo plast dlake, zato so bolj občutljive na mraz. Majhna obleka ali pulover lahko pomaga ohranjati njihovo telesno temperaturo.
  2. Greyhound: Zaradi svoje vitke postave imajo greyhoundi manj podkožne maščobe, kar pomeni, da so bolj občutljivi na hladno vreme. Obleke zaščitijo njihovo kožo pred vetrom in mrazom.
  3. Dachshund: Zaradi svoje dolge hrbtenice so dachshundi bolj nagnjeni k hlajenjem na hrbtu. Obleke, zlasti puloverji ali plašči, lahko zagotovijo dodatno toploto v hladnih mesecih.
  4. Chinese Crested: Pasme, ki nimajo veliko dlake, kot je na primer kitajski grebenčar, potrebujejo oblačila za zaščito pred UV žarki in mrazom. Njihova občutljiva koža je bolj izpostavljena vremenskim vplivom.
  5. Bulldog: Pasme, ki imajo plitve nosnice, kot so buldogi, so bolj občutljive na vročino. Hladilna oblačila ali majice z UV zaščito lahko pomagajo preprečevati pregrevanje v toplih mesecih.
  6. Shih Tzu: Te majhne pasme z dolgo dlako lahko imajo korist od oblačil (predvsem lastniki) saj preprečujejo, da bi njihova dlaka postala umazana ali mokra v deževnih dneh.
  7. Pomeranec: Pomeranci so majhni in občutljivi na mraz zaradi svoje majhne postave. Obleke, kot so jopiči ali puloverji, lahko pomagajo ohranjati toploto.
  8. Pudelj: Ker imajo pudlji gostejšo in kodrasto dlako, so bolj nagnjeni k vozljanju. Oblačila, zlasti v deževnem vremenu, lahko ohranjajo njihovo dlako suho in zmanjšajo možnost vozljanja dlake.

Pri izbiri oblačil za svojega psa je ključno upoštevati individualne potrebe in preference vsake pasme. Poleg tega je pomembno, da obleke ustrezajo kužku in da ga ne omejujejo pri gibanju ali povzročajo nelagodja. Vedno se posvetujte z veterinarjem, če niste prepričani, ali vaš pes potrebuje oblačila, in kakšna vrsta oblačil bi bila najbolj primerna za njega.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico