Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Velikokrat sem dobila vprašanja o karakterju/obnašanju kratkodlakih britank, zato sem se odločila, da to delim z vami v blogu. Pri predstavitvi izhajam iz svoje mucke in zgodb prijateljic, ki imajo to pasmo.

Kot prvo kar bi rekla to, da se v značaju kratkodlake britanke opazi, da ni "navaden" muc. Celo življenje smo doma imeli mačke in moja ljubezen do njih traja že od nekdaj. Zaradi tega lahko rečem, da imam nekaj izkušenj.

Britanke so zelo radovedne. Celo tako zelo, da ti sledijo kamor koli greš in karkoli počneš. Kadar grem na wc - sedi zraven školjke, kadar grem pod tuš - sedi pred tušem, kadar si umivam zobe - skoči na škatlo za perilo in me radovedno gleda, kadar kuham - gre na najbližjo višjo površino, kjer lahko opazuje moje početje, kadar se učim je vedno na zvezkih in mi otežuje delo ?, spi ob meni, hodi za mano in me zvesto čaka, da se vrnem domov. Praktično ves čas nekaj opazuje in spremlja vso dogajanje okoli sebe. Medtem, ko so ostale muce bolj svojeglave, spijo, jedo in jih ne zanima kaj veliko drugega.

Biba poleg tega tudi veliko mijavka ... veliko več kot ostale muce, ki smo jih imeli do zdaj. Jaz pravim, da se pogovarja z mano, ker res izgleda, kot da mi skozi nekaj sporoča.
No, seveda se tudi zelo rada igra, predvsem pa se rada skriva! Ja, skriva ?. Tako kot otroci. Jaz se nekam "potuhnem" in ona me išče.

Kratkodlaka britanka Biba leži

Ne vem, če je tako tudi pri ostalih mucah, ampak ona je zelo izbirčna in neješča. Hkrati pa je pametna in hitro učljiva (predvsem, kar zadeav mačjega WCja ter tega kaj sme in kaj ne). Kar me je pri njej presenetilo je tudi to, da se zelo boji otrok, tudi dojenčkov! Vsakič, ko pride kdo na obisk, se skrije pod posteljo in ne pride ven dokler ne odide.

Na splošno bi lahko rekla, da ne mara drugih ljudi. Zelo je navezana name in samo meni pusti "da počnem z njo kar želim". Drugim ljudem ne gre v naročje in ponavadi se ne pusti niti pobožati.

Ima pa tudi svojo slabo plat in kot sem že velikokrat slišala, to velja kar za večino britank - da niso ljubiteljice božanja in ljubkovanja. Skozi so ob tebi, a niso rade po rokah. Biba ima trenutek v dnevu, ko se pride "pocartat". Sicer ti brez težav da vedeti, da ji to nikakor ne odgovarja. Za mačjeljubca, kot sem jaz, je to zelo težko. Vseeno sem si od nekdaj želela prav tako muco in ni mi žal!

Če te zanima še kaj o britankah, me z veseljem kontaktiraj na našem instagram profilu @lovingpaw_muca ali facebook strani Loving Paw - čisto pravi mačji blog.

Lep pozdrav do prihodnjič. ❤

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico