Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

V Loving Paw smo izjemno veseli, ker je izjemno zanimiv kuža Orso postal naš kuža meseca junija. Te zanima kdo je Orso in kaj rad počne? Preberi kaj je o njemu povedala njegova lastnica Sara ...

Sprva zavržen, nato zelo ljubljen

Orso je 1 leto in pol star mešanček, ki smo ga posvojili iz Udruge Berte v Kninu, HR. Lastnica zavetišča je njegovo celotno leglo našla odvrženo v škatli, ob obrobju gozda, ko so bili stari le slab mesec in pol. Ko sva s fantom na Facebooku videla oglas za (takrat še imenovanega) Rokkota, sva se zaljubila na prvi pogled in tako smo po urejeni dokumentaciji, opravljenmu pregledu doma in ostalih obveznostih, pridobila najinega prvega skupnega štirinogega člana družine.

Pravi pustolovec z mehkim srcem

Napovedano je bilo, da bo dosegel srednjo rast (15kg), vendar je hitro priplezal do dobrih 32 kilogramov - vendar je kljub svoji velikosti eden izmed najbolj razneženih in "razcrkljanih" kužkov - vsako noč se namreč pretihotapi na posteljo, stisne čisto poleg naju, ter nastavi, da ga začne eden od naju čohati.

Orso prav tako zelo rad plava - morje, reke, potoki… več vode, bolje je! Če pa ima ob sebi pasjo družbo, pa je resnično v devetih nebesih. Že od prihoda v najin domek, ko je imel le 4kg, se ni bal nobenega psa oz. so mu bili vsi potencialni prijatelji - od malih, do večjih pa vse od isto navdušenih, do tistih malo bolj tečkastih. Kljub slabi izkušnji, kjer ga je napadel starejši agresiven pes, je ohranil svojo naklonjenost vsem kužkom, ter z največjim veseljem pozdravi kateregakoli kosmatinčka, ki mu prekriža pot … če pa dobita priložnost za tek in igranje, pa še toliko bolje.

Nažalost pa so mu pri 11 mescih postavili diagnozo displazije kolkov (levi kolk napredna obraba, desni le začetna), zaradi česar moramo njegovo "norenje" omejevati ter nadzirati, da ne pride do nepotrebnih bolečin ali komplikacij.

Kljub temu, da so bili začetki diagnoze resnično temačni, smo se njegovemu obolenjem popolnoma privadili - Orso je sedaj že več kot pol leta na surovi prehrani (v kombinaciji s peleti), dnevno dobiva svoje prehranske dodatke, vitamine in razne pripravke, veliko plava saj le-to blagodejno vpliva na kolke (njemu pa je to čisto všeč!) in z omejenim in pazljivim gibanjem uspešno ohranjamo trenutno stanje obrabe, ter preprečujemo kakršnekoli bolečine.

Orso je resnično nekaj posebnega

Za Orsota sva tako že od samega začetka vedela, da je resnično nekaj posebnega. Kdor ga spozna, se morda sprva ustraši zaradi njegove podobnosti volku (vsak otrok mu sprva reče, da je volk in ne kuža!), vendar ko pridejo blizu, vidijo njegove mile oči, prijazen pogled in velik nasmeh, vidijo, kako dobrosrčen kuža je on. Bolezen pa njegovo posebnost le še poudari, ter ga tako naredi resnično edinstvenega življenjskega spremljevalca. ❤️

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico