Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

V soboto 16.03.2019 sem se kot velika ljubiteljica muck udeležila velike mediteranske razstave mačk, ki je potekala na gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Takšnega dogodka sem se udeležila prvič in moram priznat, da je pravi mačji raj na Zemlji!

Morda za začetek nekaj čisto tehničnih podatkov za morebitne interesente obiska takih dogodkov. Razstava je potekala dva dni - v soboto in nedeljo od 10 do 18 ure. Vstopnina za odraslo osebo je znašala 7€, za otroke pa 3€ (do 12. leta brezplačno). Na vhodu si prejel tudi majhno presenečenje - vzorec briketov za mačje mladiče znamke Royal Canin ter 20% popust na vse njihove izdelke na kraju dogodka.

Sam dogodek je bil sestavljen iz večih delov med katerimi so bili glavni predstavitev pasem in strokovno ocenjevanje mačk. Medtem si lahko nenehno ogleduješ razstavljene mačke v kletkah in pokramljaš z njihovimi vzreditelji. Vsak obiskovalec ima možnost glasovati za njemu najbolj všečno mucko. Prav tako so na voljo stojnice različnih proizvajalcev mačjih izdelkov, kjer so potekale nagradne igre, pogovori o izdelkih in svetovanja. Samo dogajanje spremljajo tudi osnovni govori in nagovori ter vmesne zabavne točke.

Pestrost mačjih pasem

Sama sem bila presenečena nad pestrostjo mačjih pasem, ki sem si jih lahko prvič ogledala v živo. Med njimi so bile: kratkodlake in dolgodlake britanke, devon rex, sfinga, perzijka, norveška gozdna mačka, maine coon, abesinka, ruska modra mačka, sveta birmanka, bengalka, ter eksotične mačke in še in še ...

Poleg britanskega mladiča mi je bila najlepša bengalka. S svojimi barvami in globokim pogledom me je nadvse očarala! Njen videz spominja na divjo mačko oziroma leoparda, hkrati pa je udomačena in ljubka. Z veseljem bi jo stisnila k sebi in crkljala, a to seveda ni dovoljeno.

Čudovita Bengalka

Prav tako me je presenetila velikost nekaterih mačk, ki so bile večje od marsikaterega psa. Njihove šape pa so izgledale bolj levje, kot mačje. To sta bili Maine Coon in Norveška gozdna mačka. Ti dve pasmi sta se mi prav tako zdeli najbolj sproščeni, saj jih je večina spalo.

Po ogledu vseh mačjih lepotic in lepotcev sem se sprehodila še med stojnicami, kjer sem pokramljala s promotorji, dobila nekaj vzorčnih briketov in predstavitvenih letakov. PS: na voljo je bilo tudi ogromno igrač, da vaši kosmatinki nikoli ne bo dolgčas!

Čudovita izkušnja

Moja izkušnja je bila neopisljivo lepa. Imam pa pomisleke o tem, kako je bilo samim muckam. Iz vidika moralnega ravnanja do živali, take dogodke postavljam pod vprašanje. Mačka je svobodno bitje in vse prej kot nekdo, ki bi užival v kletki tisočim na očeh. Kljub temu da je bilo meni lepo, mi je pomembneje, da se imajo mucke dobro.

No, za mojo Bibo lahko trdim, da bi dobila živčni zlom, zgrizla kletko in zbežala na Primorsko ? haha 😀

Je pa res, da je vse stvar navade. Moja Biba ni navajena, verjamem pa, da te razstavne so. Pomembno je, da jih imajo lastniki maksimalno lepo. To je to.

Pozdravčki do prihodnjič,
Deborah

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico