Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Mike in Bronny sta ena zelo zanimiv duet. Sta najboljša prijatelja in razbijata stereotipe, da se kužki in muce ne razumejo. Njuna lastnica Barbara je tokrat želela predstaviti, kako doživljata vožnjo z avtomobilom. Vsak po svoje, ampak zagotovo celotna izkušnja zahteva čas in potrpežljivost ...

Kuža Mike je zaupal:

"Preden sem spoznal svoj zavedno dom, sem naredil skoraj 200 km in to brez problema. Pripeljali so me iz Portoroža v Maribor, jaz pa sem v naročju celotno pot gladko prespal.”

Mucek Bronny je povedal:

“Prišla sta enkrat že prej in zdela sta se mi znana, tako da sem jima zaupal. Dala sta me v box in odpeljala. Vožnja je bila precej kratka, ampak ti dve minuti sta se mi zdeli kot cela večnost.”

Lastnica Barbara je dodala:

"Vemo , da se ljudje zelo razlikujemo. Nekateri bolje prenašajo vožnjo, kot drugi. Ista zgodba je pri hišnih ljubljenčkih. Nimamo vpliva in ne moremo izbirat kakšen bo naš muc ali kuža med vožnjo , lahko pa zadevo olajšamo na različne načine. Prav tako je potrebno poskrbeti za varnost pri transportu, saj se v odločilnih trenutkih lahko gre tudi za življenje ali smrt.

Če začnemo pri udobnosti ...

Pri našem KUŽKU smo se odločili da bo kraljeval na zadnjih sedežih. Pogrnili smo sedeže z njegovo najljubšo dekico. Dodali smo par plišastih igračk, blazino (saj jih nasplošno obožuje in vedno nasloni glavo nanjo) in varnostni pas ter oprsnico. V glavnem naredili smo mu udoben in prijazen prostor za transport. Lahko je v stiku z nama in naju vidi, hkrati pa lahko izkoristi vso udobje in zaspančka na mehkih sedežih. Podobno udobje se da narediti v primeru kletke za prtljažnik, tako da je za vašega kužka bolj mikavno in manj stresno.

Pri MUCKU smo se odločili za nakup največjega možnega transporterja. Ker vemo, da imajo mucke svoje transporterje v veliki večini v slabem spominu (odhod k veterinarju) in se jih izogibajo, je prav tako pomembno, da jim ustvarite udobje.

Mi smo v začetku transporter nastavili mucku na njegovo najljubše mesto v stanovanju, tako da ga ima na voljo kadarkoli. Spleza vanj, spi v njem ali pa ga samo raziskuje - kadarkoli želi. Moral ga je sprejeti, da je vožnja bila manj stresna v njem. V našem boxu je brisačka z vonjem našega doma in njegovega bratca kužka, blazina za udobno spančkanje in veliko odprtin v boxu, da lahko muc kuka ven in spremlja svet okrog sebe.

Prav tako ga pripnemo z varnostnim pasom, saj ima box se narejene zarezice, v katere se lahko namesti varnostni pas in zadevo drži varno na svojem mestu skozi vso pot.

Veliko prevoženih kilometrov

S tem načinom smo naredili ogromne kilometre (1500 v eno smer) in v veliko tolažbo sta bila en drugemu, ker tako nista bila ločena. Bronny je Mike-u odvzel en sedež, ampak Mike je vesel njegove družbe na vsaki poti.

Priboljški, da omilite stresne situacije

Obstajajo priboljški za pomirjanje muckov, katere dobite v spletnem butiku Loving Paw. Če je prenašanje poti veliko bolj stresno kot pri nas pa se posvetujte s svojim veterinarjem in ta vam bo predlagal tabletke za pomiritev med vožnjo.

... in tako še danes naredimo veliko kilometrov brez težav. Tudi vam želimo čim bolj mirno ter varno vožnjo kamorkoli vas pot zanese s kosmatinčki <3

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico