Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Prepoznaš te žvečilke? Seveda! Ponuja jih skorajda vsaka veriga pasjih trgovin, ki se (žal) ne posveča dovolj zdravju ljubljenčkov in temu, kaj je za njih res zdravo in dobro. Nekateri izmed vas ste zagotovo celo navdušeni nad njimi, kako zaposlijo vašega kužka. No, portal Planet Paws z Rodney Habibom in priznano svetovno veterinarko, Dr. Karen Backer, je naredil zelo obsežno raziskavo in zapisal spodnje. Ravno tako je objavljen video, kako se pripravljajo te žvečilke Rawhide oziroma 'surova koža' iz prve roke.

Poglejte video in preberite ....

Strokovno podprt zapis iz Planet Paws ....

Vprašate se, kako je lahko ena izmed najbolj priljubljenih žvečilk na planetu tako nevarna za vaše hišne ljubljenčke? Mislim, večina kužkov ure in ure žveči surovo kožo in ne samo, da jih to povsem prevzame in zaposli, ampak se zdi, kot da trajajo večno.

No, če bi razumeli, kaj je bilo potrebno za izdelavo te strupene "surove" usnjene palice, bi hitro razumeli, v čem je težava.

Poleg grozljivih zgodb, ki te dni krožijo po vseh družabnih omrežjih hišnih ljubljenčkov, ki po žvečenju surove kože potrebujejo nujno operacijo, danes večina staršev hišnih ljubljenčkov, zlasti novincev, meni, da je ta žvečilka nekakšna posušena mesna palica.

Naj takoj razkrijemo ta mit!

Palica iz surove kože ni stranski proizvod v goveji industriji in ni narejena iz dehidriranega mesa. Namesto tega je surova koža stranski proizvod "usnjarske industrije", zato je teoretično usnjena žvečilka. Sliši se čudovito, kajne?

»Proizvodnja surove kože se začne s cepitvijo živalske kože, običajno od goveda. Vrhunska koža je navadno strojena in iz nje narejeni usnjeni izdelki, notranji del pa v "surovem" stanju gre psom. " TheBark.com

Torej, kako se iz tega usnja, ki je priročno zavito v lepe oblike, dejansko naredijo tiste žvečilke iz surove kože?

Rodney Habib vam razkrije v posnetku in sedaj v besedi, kako ta koža potuje skozi usnjast postopek. Tam se iz kože spremeni v ne tako lepo, barvito, žvečilno palico.

1.KORAK: Običajno se goveje kože iz klavnic pošiljajo v strojarne za predelavo. Nato se te kože obdelajo s kemično kopeljo, da se izdelek med prevozom "ohrani" in se tako prepreči kvarjenje.

(Nihče ne želi kupiti črne, pokvarjene palice iz surove kože!)

Ko pride v usnjarno: kože se namočijo in obdelajo bodisi z raztopino pepela ali z zelo strupenim receptom apnenega natrijevega sulfida. Ta postopek pomaga odstraniti dlake in maščobe, ki so morda pritrjene na same kože.

(Ne, nihče ne želi videti dlakave kože…)

Na naslednjem slavnem potovanju se te kože nato obdelajo s kemikalijami, ki pomagajo "napihniti" kožo in olajšajo razdelitev na plasti.

Zunanja plast kože se uporablja za blago, kot so avtomobilski sedeži, oblačila, čevlji, torbice itd. Toda za izdelavo surove kože je potrebna notranja plast. (Oh in druge stvari, kot so želatina, kozmetika in lepilo!)

2. KORAK: Zdaj, ko imamo notranjo plast kože, je čas, da gremo na oder za usnjarstvo! Kože speremo in pobelimo z raztopino vodikovega peroksida in/ali belila; to bo pomagalo odstraniti tudi vonj po gnilem usnju. Bonus!
(Raziskave tudi kažejo, da se tu lahko uporabljajo druge kemikalije, ki pomagajo beljenju, če belilo ni dovolj močno.)

3. KORAK: Zdaj je čas, da ti pobeljeni listi tega "usnjarskega stranskega izdelka" izgledajo okusno! Tukaj torej nastopi proces umetniškega slikanja.

»Okusni, dimljeni in dekorativno obarvani izdelki so lahko katere koli barve (ali vonja) pod premazom (pogosto umetnih) barvil in arom. Lahko jih celo pobarvamo s prevleko iz titanovega oksida, da postanejo na policah trgovin z živalmi videti bele in lepe. " - whole-dog-journal.com

„… Varnostni list razkriva strupeno snov, ki vsebuje rakotvorno snov FD&C Red 40, skupaj z konzervansi, kot je natrijev benzoat. Toda sledenje učinkom izpostavljenosti kemikalijam je skoraj nemogoče, če gre za počasno zastrupitev z majhnimi odmerki. "- thebark.com

Ok, zdaj, ko so te kože poslikane, je čas za končni postopek.

4. KORAK: Kako naj traja večno!

Ker FDA teh žvečilk ne šteje za hrano, je za proizvajalce teh usnjenih trakov praktično vseeno, kaj dodajo zraven, da trajajo večno. Tu lahko dodamo kakršno koli lepilo, da se ti koščki nikoli ne razidejo.

Pri testiranju: V surovi koži so odkrili svinec, arzen, živo srebro, kromove soli, formaldehid in druge strupene kemikalije. Torej je varno reči, da je mogoče uporabiti tudi kakršna koli lepila!

Končno je čas, da izdelek zapakirate in pritrdite vse veličastne tržne nalepke.

Oglejte si opozorilo o drobnem tisku, ki je priloženo nekaterim od teh surovih kož:
»Dušenje ali zataknitev. Če vaš pes pogoltne velike koščke surove kože, se lahko surova koža zatakne v požiralniku ali drugih delih prebavnega trakta. Včasih je potrebna operacija trebuha, da jih odstranimo iz želodca ali črevesja. Če se ne reši, lahko blokada povzroči smrt. "

(Oh, kako lepo …)

In tam je! Zdaj so pripravljene za pošiljanje na police trgovin, kjer jih lahko kupimo za naše ljubeče spremljevalce živali.

Kako na te žvečilke gledajo proaktivni veterinarji?

Tukaj je mnenje svetovno znane veterinarke dr. Karen Becker, ki o tej zadevi pravi:

»Ime „surova koža“ je tehnično napačno, ker koža sploh ni surova. Toda izraz "surova koža" se je prijel.

Žvečilke iz surove kože s najprej trdne, toda ko jih vaš pes grize, žvečenje postane mehkejše in sčasoma lahko odveže vozle na obeh koncih. Žvečenje teh Rawhide žvečilk pa prevzame konsistenco sluzastega kosa ali žvečilnega gumija. In takrat vaš pes ne more več prenehati z delom - postane skoraj zasvojen.

Na tej točki žvečilka nima več nobenih zobozdravstvenih koristi, ker je postala mehka in nežna, v resnici pa je postala nevarnost zadušitve in črevesne obstrukcije. "

P.S. Ste pripravljeni na to, da boste ostali odprih ust?

Preiskava organizacije Humane Society International je v njihovem poročilu navedla: »V posebej groznem preobratu se kože brutalno zaklanih psov na Tajskem mešajo z drugimi koščki kože, da se ustvarijo igrače za žvečenje iz surove kože za hišne pse. Proizvajalci so preiskovalcem povedali, da te igrače za žvečenje redno izvažajo in prodajajo v ameriških trgovinah. " - dogingtonpost.com

Rodney Habib Pet Health Site je povedal:

"Izobražena, informirana in dobro raziskana skupnost lastnikov hišnih ljubljenčkov lahko samo še bolj pritiska na industrijo hrane za hišne živali, da bo postala boljša! Takrat, ko bodo lastniki hišnih ljubljenčkov vedeli več, bolj zdravi bodo kužki in dlje bodo živeli!"

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico