Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Ognjič ali Calendula officinalis je priljubljena rastlina v številnih vrtovih po vsem svetu. Cvetovi ognjiča imajo tudi dolgo zgodovino lokalne uporabe za zdravljenje. Ognjičevo mazilo, tinktura ali čaj so dragocen dodatek k vsaki omarici prve pomoči. Tukaj je nekaj načinov in učinkovin uporabe ognjiča.

Celjenje ran

Ognjič je prva izbira za številne vrste ran. Z mazilom ali ohlajenim ognjičevim čajem lahko namažete ureznine, odrgnine, opekline ali vneta mesta. Prav tako je dobra izbira za izpuščaje, pike žuželk, ekceme in celo sončne opekline.

Ognjič pospešuje celjenje ran ter lajša bolečine in vnetja. Zelišče spodbuja celjenje in rekonstrukcijo tkiva s spodbujanjem fibroplastične aktivnosti, ki tvori fibrozno tkivo. Ima protimikrobne lastnosti, ki bodo tudi preprečile okužbo.

Izogibajte se nanašanju ognjičevega mazila na rane, ki so zelo odprte. V kolikor mora biti rana odprta in iz mora iz nje iztekati tekočina (kot absces), lahko ognjič povzroči prehitro celjenje rane. Ne nanašajte mazila dokler rana ni zaprta. Za te primere namesto tega uporabite vodne pripravke, kot sta ognjičev čaj ali tinktura. Pustite, da se območje med nanosi popolnoma posuši.

Glive in kvasovke

Ognjič deluje protiglivično in ga lahko nanesete lokalno pri številnih glivičnih okužbah. Dodajanje čebeljega balzama, oregonskega grozdja ali korenine sladkega korena lahko poveča njegovo učinkovitost.

Konjuktivitis

Ohlajen vodni poparek ognjiča lahko pomiri konjunktivitis in se bori proti bakterijam, da zmanjša okužbo. Naredite izpiranje oči tako, da združite čajno žličko ognjičevega čaja z 30 ml z sterilne fiziološke raztopine. Prepričajte se, da je čaj dobro precejen, da dražeči delci zelišč ne zaidejo v oči vašega psa. S čisto stekleno kapalko kanite nekaj kapljic sredstva za spiranje tudi v oči.

Kako pripraviti sprej iz ognjiča?

Nekaj ​​žlic posušenega zelišča dajte v posodo s približno eno skodelico vrele vode. Pustite, da se dobro namoči. Takoj, ko se ohladi, precedite vodo, da odstranite zelišče.

Ognjičev čaj lahko daste v stekleničko z razpršilom in ga poškropite po koži svojega psa, da ublažite srbenje. Lahko tudi namočite krpo ali vato in jo nanesite neposredno na rane ali druge težave s kožo. Pustite, da se posuši.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico