Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Ogljikovi hidrati so poleg beljakovin in maščob eno od treh glavnih hranil v prehrani kosmatinčka.

Nekateri psi imajo koristi od ogljikovih hidratov v njihovi prehrani, medtem ko jih nekateri psi ne potrebujejo. NRC, AAFCO ali FEDIAF niso določili minimalne zahteve po ogljikovih hidratih.

Najpomembnejša funkcija ogljikovih hidratov je zagotavljanje ustrezne energije. Psi lahko nekatere beljakovinske aminokisline pretvorijo v energijo in zato nimajo posebnih potreb po ogljikovih hidratih. Kljub vsemu pa pasje telo deluje veliko bolje, če se hranijo določene količine ogljikovih hidratov.

Če je v prehrani zagotovljeno zadostno število ogljikovih hidratov, se beljakovine ne bodo uporabljale za energijo in se nato lahko uporabijo za obnovo in rast tkiva.

Preveč ogljikovih hidratov v prehrani lahko povzroči povečano telesno maščobo in debelost.

Prehranske vlaknine ne prispevajo opazno k energijskemu ravnovesju pri psih, vendar je zmerna količina v prehrani pomembna za normalno delovanje in zdravje prebavil.

Vlaknine se pogosto dodajajo prehrani za preprečevanje driske in zaprtja.

Pri večini zdravih odraslih psov (pod pogojem, da so v prehrano vključene zadostne količine beljakovin in maščob) je sposobnih zadovoljiti svoje presnovne potrebe po glukozi.

Kompleksni ogljikovi hidrati so koristni za pse zaradi visoke vsebnosti vlaknin; izogibati se je treba preprostim ogljikovim hidratom.

  • Kompleksni ogljikovi hidrati: kvinoja, rjavi riž, rdeči riž.
  • Enostavni ogljikovi hidrati: beli riž, kruh, žemljica
Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico