Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Dodobra smo zakorakali v poletje in se že navadili vročine. Veliko smo zunaj, izpostavljeni smo soncu in vročini. To pa je tudi čas, ko je potrebno biti precej bolj pozoren na naše kosmate prijatelje.

dog-644137_1280 

Vročina, toplotni udar, dehidracija

Osnovna poletna zaščita je gotovo zaščita pred bolhami in klopi, ne smemo pa pozabiti tudi na zaščito pred visokimi temperaturami. Čez dan moramo psu zagotoviti senco ali hladen prostor v hiši ali stanovanju ter poskrbeti, da ima vedno na voljo zadostno količino vode. Le to večkrat dnevno zamenjamo, da je sveža in hladna, za pikico na i pa lahko vanjo dodamo kakšen kos ledu, da bo ohladila pasji gobček. Vam zaupam še en krasen recept za osvežitev v pasji vročini? Poimenovala sem ga kar “pasja svežina” 😀

 Pasja svežinamint-1205624_1280.jpg

 

- voda
-sveža meta

Metine lističe natrgamo in damo v vodo. Pustimo stati uro ali dve, nato pa lističe odstranimo, dodamo nekaj kock ledu in ponudimo psu. Psa bo osvežilo, pa tudi dah bo svež 🙂

Poletje je čas, ko smo s psom veliko več zunaj, čas je za pohode, druženja na plaži in ne smemo pozabiti dejstva, da je sonce in vročina nevarna tako za nas, kot tudi na našega psa. Ne smemo podcenjevati vročine, še posbaj, kadar je visoka vlažnost zraka. Takrat je toplotna obremenitev še večja. Pes naj ima na voljo hladen senčni prostor za počitek in zadostno količino vode. In kar velja za otroke – NE PUŠČAJMO JIH V AVTU – velja tudi za naše kužke! Sopenje, hitro dihanje, in hitro bitje srca so prvi in najpogostejši znaki toplotnega udara. Če pogledamo psu v gobček bomo najverjetneje opazili sivkaste dlesni in živo rdeč jezik ter gosto in vlečljivo slino. Pes hitro izgubi orientacijo, njegov izraz na obrazu pa je prestrašen in izgubljen, lahko se pojavi tudi driska in bruhanje, Če se pojavijo takšni simptomi, moramo hitro ukrepati! Na dele kjer ni dlake oziroma je je manj (med zadnjima tacama, trebuh), pritisnemo hladne obkladke ter pokličemo veterinarja in sledimo navodilom.

dog-1149964_1920

Tačke in vroča tla

Tla so poleti zelo vroča. Čez dan se močno segrejejo in pes po takšnih tleh ne sme pohajati. Tačke se lahko opečejo, poškodujejo, potem razpokajo, kar pa je za psa zelo boleče. Poskrbimo, da psa sprehajamo dovolj zgodaj zjutraj in pozno zvečer, ko so tla bolj hladna. Čez dan pa opravljamo kratke sprehode (samo za opravljanje potrebe) striktno po senci in po travi, da tačke ne trpijo. Po poletnem sprehodu vedno obrišemo tačke z mokro in hladno krpo, da očistimo prah. Tako bomo lažje videli, če je prišlo do kakšne poškodbe, spremembe barve blazinic ali razpok. Tačke osušimo in jih namažemo z namenskimi mazili za nego tačk. Ta naj bodo naravna, dobro mazljiva in regenerativne narave.

 paw-697837_1280

Klopi, bolhe, komarji in druge leteče nadloge

Poletje in insekti so najboljši prijatelji. Srečamo jih vsepovsod. Nikjer nismo varni pred njimi. Klope najdemo tudi sredi mestnega jedra in ose v visokogorju. Zato je potrebno posrbeti, da smo zaščiteni kjerkoli se nahajamo. Na trgu obstaja veliko različnih produktov, ki poskrbijo za varnost pred insekti; spreji, ampule, ovratnice, elektronski odganjalci, mazila in koncentrati. Nekateri psi so izredno občutljivi in določenih zaščitnih sredstev ne prenašajo dobro. Lahko pride do toksičnih šokov, praskanja, izpadanja dlake in drugih alergičnih reakcij. Pomembno je, da najdemo rešitev, ki bo psu odgovarjala in ga zaščitila. Vedno več lastnikov prisega na naravne repelente, ki jih lahko uporabljajo tudi zase. Le te najdete tudi v moji spletni trgovini 🙂 Na voljo so kapljice proti bolham in klopom.

podpis mail.jpg

Vedno se pikom ne moremo izogniti in če pride do pika, pozorno opazujmo psa in mesto pika. Ob vsakem dvomu je najbolje, da se obrnemo na veterinarja, da gotovo preprečimo možne zaplete.

Čas je za piknik!

Poletje je tudi čas za piknike, praznovanje zapoznelih rojstnih dnevov, praznovanje prihodnjih rojstnih dnevov in praznovanj kar tako 😀 Kužke ponavadi vzamemo s seboj, saj so lahko tako cel dan zunaj, se sprehajajo, imajo družbo mnogih in vsi se imamo lepo. Tukaj pa je tudi veliko pasti. Dišeča hrana z žara, sladkarije, čokolada in druga hrana, ki našim kužkom zelo diši, ni pa primerna za njihove želodčke. Tukaj moram izpostaviti predvsem čokolado, ki je za pse zelo nevarna, kosti, ki lahko preluknjajo prebavila ter čebulo, ki je pravtako toksična. Goste je potrebno seznaniti, da naš pes ni kanta za smeti in ne bo pojedel vseh njihovih ostankov. Tako se bomo izognili možnim prebavnim težavam in naš ne bo pokvarjen z obiskom veterinarja.

puppy-1502565_1280.jpg

Kaj pa pot z našim psom? O tem kako premagati težave v avtu pa preberite tukaj 😉

Pa lepe poletne dni še naprej! 🙂

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico