Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Tako enostaven naslov, za njim pa se skriva še toliko vprašanj, ki jih ne moremo kar tako odgovoriti. Nakup pasjega ležišča ni tako enostaven kot bi si mislili. Naj bo to naš mali projekt, kot bi izbirali ležišče zase. Saj želite svojemu kužku le najboljše, mar ne?

weimaraner-puppy-dog-snout-97082

Za razliko od nas ljudi, kužki ne govorijo in nam svojih želja ne morejo verbalno zaupati. Gotovo pa našega psa toliko poznamo, da vemo kaj mu ustreza in kaj ne. Najprej si pomagamo s tem, da izberemo ležišča glede na pasjo velikost, starost in njegove navade. Morda ima naš pes še kakšno posebno zdravstveno stanje na katerega moramo biti pozorni (alergija na pršice). Dobro moramo tudi premisliti kje bo pes spal oziroma kam bomo umestili njegovo ležišče. Ali bo le to kar v njegovem boksu, modra ima naš kuža poseben spalni kot ali pa je njegova postelja kar pod našo posteljo. Ležišče mora biti dovolj veliko, da lahko pes cel na njem leži. Če ima pes rad vzglavje, pa mu le tega dodamo na ležišče.

IMG_3830

Zelo pomembno je tudi, da je ležišče pralno. Kužki se na sprehdih umažejo, včasih ležišče tudi pomočijo, v času bolezenskih stanj pobruhajo ali pa se jim pripeti še kakšna nezgoda. Sčasoma ležišče dobi neprijeten vonj, lahko se nabirajo glivice in razraščajo druge bakterije. Zato je zelo pomembno, da ima ležišče pralno prevleko, da jo preprosto slečemo in operemo v pralnem stroju.

13423953_497080050490260_8719633526407738278_n

Ko se odločimo za nakup novega ležišča, bodimo pozorni na kakovost izdelave. Material naj bo trpežen, šivi pa vsaj dvojni. Kužki se radi lotijo uničevanja ležišč, ker jim je malo dolgčas. Navadno na njem ležijo, ko nas ni doma, potem pa... griz tu in griz tam, nastane luknja, pridejo do mehkega polnila in le to je naenkrat po celem stanovanju. Malo komična scena, ampak tudi nam se je to zgodilo 😀 Zato reees dobro preglejmo izdelavo in izberimo ležišče, ki je močno in trpežno.

IMG_4828.jpeg

Psu izberemo ležišče, ki je vsaj podobno prejšnjemu. Malo moramo tudi pomisliti, na kakšni podlagi pes najraje spi; ploščice, blazine, puhanste prevleke. In na podlagi tega izberemo primerno ležišče. Trenutno je na trgu toliko izbire, da nam ne bo pretirano težko izbrati.

IMG_4860

Naš Doo je trenutno najbolj zadovoljen pes na svetu, ker spi na pasjem počivalniku. Zvečer se še posebej rad skrije v žepek, čez dan ga ima pa kar v boksu. Fino je, ker ga vsak vikend slečem, prevleko operem v pralnem stroju in jo posušim. Zvečer jo ponovno oblečem na ležišče in je rešeno. Simpl! 😉

14509172_1795885534017105_461144929_n

Pes prespi približno 15 ur na dan. Psu moramo zagotoviti kvaliteten in udoben spanec, kot si želimo tudi zase. Najbolj fer, a ne? 😉

Pasji pozdrav! 😉

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico