Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Veliko sem že pisala o tem, kako osiromašena hrana je postala skozi leta. Tudi domači zelenjavi z vrta ne gre popolnoma zaupati, saj ne vemo na kakšnih tleh je zrastla. Vseeno pa je veliko boljša kot tista iz trgovine. In ker je hrana tako osiromašena z vitamini in minerali, je občasno dobro, da tudi pes dobi nekatera prehranska dopolnila. Predvsem bi poudarila ribje olje, vitamin C, E in B kompleks, omega 3 in kalcij.

fruits-vitamins-orange-healthy-53525.jpeg

Ribje olje

Ribje olje je izredno bogat vir vitamina A in D ter omega 3 maščobnih kislin. Dodajamo ga k obroku, odvisno od teže psa, 1 do 4 žlic dnevno. Imajo ga tako v lekarni kot tudi specializiranih trgovinah za male živali.

ribje-olje-omega-3

Vitamin C

Ste vedeli, da lahko pasji organizem sam izdela vitamin C? Jp, tako je. To pomeni, da v normalnih pogojih pes ne bi potreboval dodajanja vitamina C. Ker pa današnji pogoji niso tako zelo normalni za optimalno delovanje pasjega organizma, priporočam dodajanje vitamina C.

Vitamin C je znan po tem, da pospeši celjenje, hitreje regenerira organizem, hkrati pa preprečuje številne okužbe in bolezni. Krepi imunski sistem, saj velja kot močan antioksidant. Priporočena dnevna količina je 20 do 200mg dnevno (odvisno od teže psa). Dozo lahko za krajši čas podvojimo (v času bolezni psa).

 

Vitamin E

Vitamin E kupimo v lekarni in ga dajemu psu 2 do 3x na teden. Dajemo ga skupaj z vitaminom C, saj skupaj delujeta še bolj učinkovito. Samostojno je zelo nestabilen, kar pomeni, da ga prosti radikali v telesu lahko hitro uničijo. Skupaj z vitaminov C pa postane močnejši in je zelo koristen za pasji organizem.

 

B kompleks

Vitamini iz skupine B so zelo pomembni tako za človeški organizem kot tudi pasji. Znani so po tem, da znatno dvignejo raven energije. Še posebaj vitamin B12, ki ga pogosto injecirajo zelo bolnim psom, da z navalom energije lažje prebrodijo določena bolezenska stanja. Dodajanje vitamina B6 pa pomaga psom, ki se borijo z alergijami. Spodbuja uporabo v telesu razpoložljivega magnezija in preprečuje izbruhe alergičnih reakcij. Vitamini iz skupine B zelo dobro delujejo na kakovost dlake in izboljšujejo stanje kože.

 

Omega 3

Nenasičene maščobne kisline omega 3 so za organizem vseh sesalcev zelo pomembne. Ker jih nasplošno v hrani premanjkuje, je dobro, da jih dodajamo. Zelo dober vir omega 3 maščobnih kislin je v govedini. Še posebaj, če je vzrejena na naraven način in ekološkimi metodami. To pomeni, da so goveda vzrejena brez antibiotikov, rasnih hormonov in drugimi spodbujevalcev. Dober vir so tudi ribe, npr. losos. Omega 3 lahko dodajamo tudi v obliku lososovega olja, lanenega olja ali olja konoplje. Zadostujeta že 1 do 2 žlici na dan. Odlično deluje na dlako, ožilje in srce.

 

Kalcij

Vkolikor pes uživa naravno prehrano in poje zadostno količino kosti, potem dodajanje kalcija ni potrebno. Potrebno pa ga je dodajati starejšim psom. V kavnem mlinčki zmeljemo posušene jajčne lupine in dodajamo k prehrani (1 do 4 žlične dnevno).

egg-1510449_640

V čem je keč

Ne gre zato, da je potrebno neprestano dodajati vitaminske in mineralne pripravke. Gre zato, da jih tako ljudlje kot tudi živali v določenih življenskih obdobjih nujno potrebujemo (stres, bolezen, specifična stanja, brejost psic, obdobje laktacije). V teh situacijah je telo v deficitu s hranljivimi snovmi, jih potrebuje še več za normalno delovanje in se lažje spopada z dano situacijo, če mu pomagamo z določenimi preparati.

Sama sem se, na predlog Barbare iz trgovine Aro, odločila za vitaminski in mineralni kompleks Anibio BARF complex. Kaj sem opazila? Doo je živahen, nima prebavnih težav, blato je normalno formirano, nima vetrov, veliko manj ima izcedka iz oči, spremenil se je tudi njegov vonj. Še posebaj iz gobčka. Skratka same pohvale! So popolnoma naravni vitamini, kar začutiš takoj ko odpreš škatlo. Prah je zelenkasto rjave barve in ima zelo prijeten zeliščni vonj. Jaz ga čajno žličko posujem po hrani, dodam žlico ali dve olivnega olja in pomešam. Doo pa zmlati obrok kot bi šlo za stavo 😉

 

 

Lep dan! 🙂

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico