10 % VIKEND POPUST nad 15 €Koda: POP10

Delujoča in zdrava prebava je zelo pomembna za zdravje in dobro počutje ljudi ter živali. Psyllium za pse in mačke lahko pomaga štirinožnim prijateljem, kadar želodec in črevesje ne delujejo dobro. Domače zeliščno zdravilo (Psyllium ali znan tudi kot indijski trpotec) je enostavno odmeriti in zahvaljujoč dragocenim vlakninam lahko učinkuje v kratkem času. Več o uporabi psylliuma najdete tukaj.

EU odobreno

Semena Psylliuma je EU odobrila kot edino živilo za vse živalske vrste in so še posebej priporočljiva, ker so povsem naravnega izvora. Ni zaman, da se semena, ki jih večinoma pridelujejo v Indiji in Pakistanu, uporabljajo tudi za uravnavanje prebave pri ljudeh.

Pomembno: Če ima kosmatinčnek resne bolezni prebavil, se morate nemudoma posvetovati z veterinarjem. Psyllium je učinkovito domače zdravilo, vendar ne more nadomestiti veterinarskega zdravljenja za resne zdravstvene težave, kot je zaprtje ali driska, ki traja več dni zaporedoma.

Loving Paw Psyllium iz ekološke pridelave

Učinek Psylliuma: uravnavanje z vlakninami

Psyllium je bogat z vlakninami, ki vežejo vodo, kar lahko pozitivno vpliva na prebavo ljudi, mačk, psov, konj in podobno. Semena psylliuma delujejo na dve težavi: drisko ali zaprtje. Semena spodbujajo splošno dobro počutje, lahko ublažijo alergije, zagotovijo sijočo dlako in vplivajo na uravnavanje telesne teže. V prehrani imajo semena Psyllium to prednost, saj zaradi visoke sestave vlaken vodijo k hitrejšemu občutku sitosti. Psyllium je primeren tudi za tiste, ki trpijo zaradi težav z analno žlezo.

Kako uporabljati Psyllium za pse

Pyllium za pse in mačke se odlično obnese kot superfood za vzdrževanje zdravja. Namočeni Psyllium lahko na primer šest tednov vsak dan vmešate v hrano za pse. Možni odmerek je lahko naslednji:

  • Za pse do 20 kg preprosto vmešajte 5 gramov psiliuma v dnevno hrano.
  • Za štirinožne prijatelje, ki tehtajo 21 kilogramov ali več, vmešajte 10 gramov na dan v hrano.

Pokazalo se je, da v procesu, ki traja šest tednov, psilium uravnava prebavne težave, kot sta zaprtje ali driska.

To je še posebej pomembno, če Psyllium predhodno namočite v vodi in ga pustite - semena se v tekočini izjemno napihnejo. Če se predhodno ne namočite v vodi, lahko iz telesa psa ali mačke izvlečete tekočino in povzročite zaprtje. Preprosto vlijte semena v približno 100 mililitrov vode za približno pol ure in vse je pripravljeno za zaužitje.

Kako uporabljati Psyllium za mačke

Mačke izjemno dobro prenašajo Psyllium, čeprav se področja uporabe ne razlikujejo veliko od tistih pri psih. Ne glede na prebavo, boljše počutje ali kot podporo v boju proti debelosti - vlaknine imajo pri mačkah ravno tako pozitivne učinke. Približno čajno žličko psiliuma pustite, da se namaka v 30 do 40 mililitrih vode približno dve uri na dan, nato pa semena preprosto zmešajte v mačjo hrano.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico