Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Ste tudi vi med tistimi, ki ste e velikokrat vprašali, katero sadje lahko vaš kuža je? Morda vam je kos banane pomotoma padel na tla ali ste prigriznili jabolčne rezine in ste se počutili v skušnjavi, če lahko pobere ... Ali lahko psi varno jedo sadje? Odgovor je DA, vendar obstaja le peščica sadja, ki je v majhnih količinah povsem primerna za uživanje brez težav.

Katero sadje lahko kuža brez težav je?

  • Jabolka
  • Robide
  • Borovnice
  • Banane
  • Melone
  • Brusnice
  • Kivi
  • Pomaranče
  • Hruške
  • Maline
  • Jagode
  • Lubenice

Seveda obstaja nekaj najpogostejših vprašanj, za katere vam podajamo odgovor, da boste bolj samozavestni pri serviranju sadja kosmatinčku.

Kako pse hranite s sadjem?

Kako hranite pse s sadjem, je odvisno od samega sadja. Na splošno morajo biti koščki majhni, da jih vaš ljubljenček zlahka žveči in pogoltne. Nekatero sadje lahko narežemo na majhne koščke (na primer jabolka ali hruške), medtem ko je druge bolje pretlačiti a(kot so brusnice). Za sadje, ki ni jagodičje, vedno odstranite peclje, lupine, semena in vse, kar ni samo sadje - jedrca.

Koliko sadja lahko ponudim kužku?

Sveže sadje mora biti zelo majhen delež tistega, kar poje vaš pes. Na splošno velja, da sveže sadje ali zelenjava ne sme predstavljati več kot 10 % celotne prehrane vašega psa.

Ali lahko psi jedo sadna semena in koščice?

Ne, svojemu ljubljenčku ne smete dajati nobenih sadnih semen (z izjemo svežih jagod) ali koščic. Ne samo, da so te potencialne nevarnosti zadušitve, ampak lahko vsebujejo tudi toksine, ki lahko povzročijo prebavne težave. Poleg tega se je najbolje izogibati lupinam in skorjam, saj jih vaš pes težje prebavi. Namesto tega se držite mesnatih delov.

Katerega sadja psi ne smejo jesti?

Medtem, ko je veliko svežega sadja lahko okusek prigrizek za vašega kužka, se nekaterimu dobro izogibati. Sadje, ki ga psi ne smejo jesti je:

Grozdje (vključno z rozinami): Že majhne količine tega sadja so lahko strupene za nekatere pse, kar povzroči letargijo, drisko, bolečine v trebuhu, odpoved ledvic ali celo smrt.

Avokado: Še en sadež, ki se ga morajo izogibati, saj avokado vsebuje toksin, imenovan persin, ki lahko povzroči bruhanje in drisko. Vsi deli avokada vsebujejo ta toksin, čeprav ga je večja koncentracija v koščici in lupini.

Ni neumnih vprašanj ...

Kot lahko vidite, je vključitev svežega sadja v prehrano vašega psa odličen način, da dodate nekaj raznolikosti in zdravja v njihov svet. Ko se sprašujete, kakšno sadje lahko daste svojemu psu, se držite tistih, ki smo jih našteli zgoraj, hranite ga le z mesnatimi deli in pri količinah ne pretiravajte.

Ni "neumnih" vprašanj, ko gre za zdravje vašega ljubljenčka. Če sumite, da je vaš ljubljenček bolan, takoj pokličite svojega veterinarja. Za vprašanja v zvezi z zdravjem se vedno posvetujte s svojim veterinarjem, kadar je to mogoče, saj lahko da najboljša priporočila za vašega ljubljenčka.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico