Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Vsako surovo prehranjevanje je zgodba zase in Karin je lastnica čudovitih psičk Jelly Bean in Gummy Bear. Kakšna je njuna zgodba iz prve roke? Preberi ...

Surova prehrana je bila zame vedno velika uganka in ob enem tudi strah - kaj če psička ne bo dobila s to hrano, kar bo potrebovala. No sedaj ti lahko povem, da je psička Jelly, ki jo hranim s surovo hrano, že od leta 2019, popolnoma zdrava in so bile skrbi odveč.

Psička Jelly je moja prva, zato se pred tem nisem dobro spoznala na pasjo hrano, vedela sem edino, da ima kvalitetna hrana velik delež mesa. Tako je bila prva katero je Jelly jedla briketirana hrana Taste of the wild. Nekaj časa je te brikete jedla, sicer nikoli z neko ogromno željo, potem pa jih je začela zavračati. Za mladičke sta bila takrat na voljo le dva okusa in noben od njiju ji ni bil preveč všeč. Naslednja izbiralo so bili briketi Wolf of the wilderness z veliko več izbire okusov za mladičke. Po nekem času pa sem opazila, da so se Jelly začele večkrat polniti žleze in njena dlaka ni bila več tako lepa. Sledijo je raziskovanje pasje prehrane in odločila sem se, da jo prestavim za surovo hrano.

Sama sem se odločila za surovo hrano, ki jo kupimo skupaj z jedilnikom. Priznam, da se ne spoznam se tako dobro, da bi si upala obroke sestavljati sama. Prednosti surove prehrane pri Jelly so: žleze se čistijo same, mehka in sijoča dlaka, Jelly z veseljem poje vse obroke ter v primerjavi z briketi ima nepredstavljivo manjše iztrebke. Tako imamo sestavljen jedilnik za celotni mesec, naj opozorim na to, da zgolj meso ni dovolj za psa. Dobiti mora tudi kosti in organe. Seveda pa mora vse skupaj biti v pravilnih razmerjih. Dodajam ji tudi, kar nekaj dodatkov, vendar ti o teh povem več naslednjič.

Prednosti surove prehrane, ki so se pokazale pri psički Jelly:
- Mehka in svetleča dlaka
- Žleze se sčistijo same.
- Manjši iztrebki.
- Vse obroke z veseljem poje in jih ne zavrača.

Verjetno pa si se vprašala, kaj naredimo takrat, ko prehranjevanje s surovo hrano ni mogoče? (Recimo, ko se odpravimo na dopust) Takrat Jelly hraniva s Tribal peleti. Peleti se namreč prebavijo najbolj podobno kot meso.

Eno od pogostih vprašanj pa je tudi: Kako je cenovno primerljivo z ostalo hrano? Pri Jelly opažam, da bistvene razlike ni. Če bi kupovala kvalitetne brikete bi me mesečno ravno toliko stali kot me surova prehrana. Edina stvar, ki je ob surovi prehrani potreba je dovolj velik zmrzovalnik.

Pri psički Jelly se je surova prehrana pokazala kot zelo dobra. Ni pa nujno, da bo tudi pri tvojem kosmatinčku tako. Kot pravijo: ''Poskusiti ni greh.''

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico