Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Domača hrana za mačke postaja zelo priljubljen način hranjenja naših mačjih prijateljev. In iskreno - tudi eden izmed najbolj zdravih načinov. Kakor koli že, najboljše sestavine za domačo mačjo hrano so lahko dostopne, cenovno dostopne in nudijo res neverjetne koristi za zdravje.

To je samo 5 sestavin "superhrane", ki jih lahko uporabljamo, vendar niso edine hranljive sestavine, ki so zdrave za naše mačke.

Kuhanje domače mačje hrane je preprost način za dodajanje dodatne hranilne vrednosti k prehrani vašega ljubljenčka, vendar je tudi dober način za pripravo vabljivih obrokov za izbirčne jedce.

Upoštevajte preference vaše mačke. Če mu nekatere sestavine na tem seznamu niso všeč, naredite nekaj raziskav in poiščite enako zdrav nadomestek.

Pusto meso

Mačke so brezpogojni mesojedi, kar pomeni, da jedo večinoma meso. Vaša mačja prehrana mora biti sestavljena iz 70% mesa. Zato je pusto meso prva stvar na seznamu najboljših sestavin za domačo mačjo hrano.

Piščanec, puran, jetra, jagnjetina in govedina so odlični viri beljakovin za vašo mačko. Jajca in ribe so tudi dober vir beljakovin, vendar jih ne bi smeli jesti kot dnevni obrok.

Ribe imajo visoko vsebnost maščobnih kislin. V majhnih odmerkih so odlični za vašo mačko, vendar lahko sčasoma povzročijo pomanjkanje vitamina E, če ima vaša mačka v prehrani visoko raven maščobnih kislin.

Jajčni beljak vsebuje beljakovine skoraj brez maščobe. Vseeno pa rumenjaki vsebujejo veliko maščobe. Pogost alergen za mačke so tudi jajca.

Korenje

Korenje ima naravno malo nasičenih maščob in holesterola. So tudi odličen vir niacina, vitaminov B, tiamina, mangana in folatov. Korenje vsebuje veliko vlaknin, kalija in veliko vitaminov, vključno z A, C in K.

Edino opozorilo, ki bi ga dali glede korenja, je, da poskrbite, da ga mačkam ne daste preveč. To je zato, ker imajo visoko vsebnost sladkorjev, ki lahko povzročijo čezmerno povečanje telesne mase in/ali prebavne motnje.

Buča

Buče ne veljajo za superživilo le zato, ker vsebujejo malo nasičenih maščob in skoraj nič holesterola ali natrija, ampak so polne tudi vitaminov A, C in E. Buče nudijo nešteto zdravstvenih koristi za vašo mačko, vključno z visoko vsebnostjo tiamina, niacina, vitamin B6 in folat.

Ali smo omenili, da je ta vrsta buč polna tudi železa, magnezija, fosforja, riboflavina, kalija, bakra, mangana in prehranskih vlaknin? Zdaj veste, zakaj ga imenujejo SUPERhrana.

Brokoli

Brokoli je poln vitamina C, je bogat s prehranskimi vlakninami in je odličen vir antioksidantov za vašo mačko. Brokoli je odličen za prebavo in lahko celo pomaga pomiriti razdražen želodec.

Morske alge

Težko je kje drugje na planetu najti bolj hranilno listnato zelenjavo. Morske alge so bogate z vitaminoma A in B-12 ter jodom.

Morske alge vsebujejo tudi topne vlaknine, zaradi katerih se bo vaša mačka dlje časa počutila sito. To je lahko zelo koristno, če ima vaša mačka prekomerno telesno težo. Ta vrsta vlaken lahko pomaga tudi pri mehčanju trdega blata ali utrjevanju redkega blata.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico