Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Xylitol je sladilo, ki se vse pogosteje uporablja v prehrambenih izdelkih kot nadomestek sladkorja. Medtem ko je za ljudi relativno varno, pa lahko za naše kosmate prijatelje predstavlja resno nevarnost. Razlogi za to so pomembni, prav tako pa je ključno, da lastniki psov vedo, kje vse se xylitol lahko nahaja.

Zakaj je xylitol nevaren za pse?

Ko psi zaužijejo izdelke, ki vsebujejo xylitol, se lahko hitro pojavi nevarno stanje, imenovano hipoglikemija, ki povzroči dramatičen padec krvnega sladkorja. To lahko povzroči simptome, kot so bruhanje, letargija, koordinacijske težave, tresenje in celo izguba zavesti. V hujših primerih lahko hipoglikemija privede do komo in smrti. Poleg tega lahko xylitol povzroči tudi hude poškodbe jeter pri psih, kar lahko vodi do odpovedi jeter in smrti. 

Kje vse se nahaja xylitol?

Xylitol se lahko nahaja v številnih izdelkih, ki so namenjeni človeški porabi. Med najpogostejšimi viri xylitola so:

Žvečilni gumi in bonboni: Žvečilni gumi brez sladkorja, bonboni in drugi izdelki za osvežitev ust pogosto vsebujejo xylitol kot nadomestek sladkorja.

Živila za diabetike: Xylitol se pogosto uporablja v živilih za diabetike kot nadomestek sladkorja.

Zobni izdelki: Nekateri zobni izdelki, kot so zobne paste, ustna vodica in spreji za osvežitev diha, lahko vsebujejo xylitol za izboljšanje okusa.

Nekatera živila: Xylitol se lahko najde tudi v nekaterih živilih, kot so arašidovo maslo (zato vedno vzemite maslo, primerno za pse na voljo TUKAJ), jogurti, sladoled in drugi izdelki.

Zavedanje o nevarnostih xylitola je ključno za varovanje naših hišnih ljubljenčkov. Lastniki psov bi morali skrbno preveriti sestavine izdelkov, ki jih hranijo doma, da bi se izognili nevarnosti zastrupitve s tem sladilom. V primeru suma, da je pes zaužil xylitol, je nujno, da poiščete veterinarsko pomoč, saj lahko hitra reakcija reši življenje vašega ljubljenčka.
Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico