Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Zdravje naših štirinožnih prijateljev je ključnega pomena in ena od preprostih, a učinkovitih dodatkov k njihovi prehrani je dobra jušna osnova. Podobno kot pri ljudeh, ima tudi pri psih jušna osnova številne koristi, ki lahko pozitivno vplivajo na njihovo prebavo, imunski sistem in splošno počutje. Spodaj so razlogi, zakaj je dobra jušna osnova za pse koristna. Janja in Luna sta pripravili okusen, zdrav recept, kako lahko takšno juhico pripravite sami.

Kaj potrebujemo?

  • jušne kosti ( jaz sem jih dobila od jelena)
  • velik lonec
  • modelčki za delanje ledu

 


V lonec naložimo čim več kosti oziroma kolikor jih imamo. Prelijemo s hladno vodo, da so vse kosti pokrite z njo. Kuhamo 10 do 12 ur na zmernem ognju, da juhica počasi vreje. Po želji zadnjo uro kuhanja dodamo razno zelenjavo npr. peteršilj, korenje, zeleno, ... 
Ko je kuhana jo pustimo, da se ohladi in da se maščoba na vrhu strdi. Slednjo kasneje odstranimo. Juhica bo postala (ko se ohladi) "želejasta", kar je ravno to kar smo želeli.

 

 

Juhico precedimo in nalijemo v posodice za delanje led. Te nato damo v zamrzovalnik. Kocke pred samo uporabo odmrznemo in dodamo k hrani. V vročih dneh jih lahko ponudimo tudi kot ledeno osvežitev.

V kolikor nimate časa pripravljati lastne jušne osnove, so na voljo tudi 100 % naravne slovenske jušne osnove iz govedine ali purana na povezavi tukaj: GOVEJA ALI PURANJA JUH'CA.


Dober tek!
Janja in Luna

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico