10 % VIKEND POPUST nad 15 €Koda: POP10

Visoke temperature, soparno vreme, vlaga in pa seveda pomanjkanje vode ter pretiravanje s fizično aktivnostjo ... je to recept za pasjo vročinsko kap?

Enako kot pri ljudeh

Vse bolj pogosto vidimo, da ljudje sprehajajo svoje živali v največjem soncu, sopari, vročini, ... poleg vsega je še vedno izjemno veliko ljudi, ki se brezbrižno vsedejo na kolo, motor, električen skiro in kužka prisilijo, da teče poleg. No, predvsem takšnih ljudem je ta zapis tudi namenjen. TEGA NE POČNITE ne glede na pasmo in potrebe pasme! Ne v vročini!

Naporna fizična aktivnost lahko vodi v smrt!

Vse več se veterinarji v poletnih vročih mesecih srečujejo s primeri, ko kužke zaradi prevelike aktivnosti zadane vročinska kap. Najbolj so tukaj ogroženi starejši kužki in tisti, ki imajo krajše smrčke. Le ti se lahko pregrejejo že samo z ležanjem na soncu, kaj šele s fizično aktivnostjo. Za takšne kužke so lahko usodne že kratke poti v avtomobilu, v kolikor ni poskrbljeno za klimo.

Kateri so pogosti simptomi možganske kapi pri psih?

  • Izguba ravnotežja
  • Nagibanje glave
  • Nenormalni premiki oči
  • Bruhanje
  • Izguba apetita

Poskrbite za senco in vodo

Živali (tako kot mi) v poletnih časih potrebujejo senčen kotičen (če že ni klimatiziran), svežo vodo (sobna temperatura vode) in sprehode zgolj ZJUTRAJ ter ZVEČER.

Dobro je tudi, da poskrbite za močenje tačk (s tem se njegovo telo uspešno hladi - nikakor s polivanjem po glavi) in če le imate možnost - s hladilno blazino.

Zato še enkrat poudarjamo - v najhujši vročini, soncu in sopari nikar ne pretiravajte s fizično aktivnostjo, saj lahko le ta vodi v smrt.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico