Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Adijo kvas, pozdravljen kefir! Pravzaprav lahko naš članek začnemo kar s tem stavkom, ki je najbolj primeren. Sledi pa vprašanje: ali hranite svojega jubljenčka s kefirjem?

Zakaj?

Hrana za hišne ljubljenčke lahko dandanes vsebuje do 70% ogljikovih hidratov. Ti ogljikovodiki se razgradijo na sladkorje, ki nato gorijo kvas v telesu vaših ljubljenčkov!

Preveč kvasovk = velike težave!

Če že ne morete preiti na hrano za ljubljenčke z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov (primerna surova prehrana, kuhana hrano ali hladno siskana hrana brez žit ter glutena), boste morali svojega ljubljenčka hraniti tudi z dodatkom, ki napade kvas. Spoznajte kefir 🙂

Kefir je zakon

Ta mlečna ali vodna zrna imajo množico vitaminov in mineralov. Zagotavljajo najrazličnejše probiotične organizme in imajo res top zdravilne lastnosti.

Kefir je za ljudi ​​iz kavkaških gora "zrno življenja", ki je po videzu podobno navadnemu jogurtu, vendar ima pod pokrovom veliko večji motor!

Kefir vsebuje veliko prijaznih bakterij, ki jih v jogurtu običajnoni. To so bakterije Lactobacillus Kavkaz, Leuconostoc, Acetobacter in Streptococcus. Vsebuje tudi koristne kvasovke, kot sta Saccharomyces kefir in Torula kefir, ki nadzorujejo in odpravljajo uničevalne patogene kvasovke v telesu.

Nekatere študije so pokazale, da kefir preprečuje salmonelo in E. Coli, poleg vsega ima sposobnost ubiti H. Pylori.

Prednosti kefirja

Koristi kefirja so ogromne in to je posledica 30 različnih dobrih bakterij in kvasovk, ki so prisotne v teh zrnih! Večina teh zrn je kombinacija netopnih beljakovin, aminokislin, lipidov in zapletenih sladkorjev.

Kefir je bogat z vitamini skupine B, kot so vitamin B1, B12, pa tudi vitamini A, vitamin D, vitamin K in biotin. Glavni minerali v kefirju so ponavadi kalcij, fosfor in magnezij.

Potrebujete še več razlogov?

  • Kefir zagotavlja protibiotične in glivične lastnosti;
  • Dodati ga morate po uporabi antibiotikov za ponovno vzpostavitev ravnovesja v prebavnem traktu vašega ljubljenčka;
  • Pomaga pri preprečevanju alergij pri vašem ljubljenčku;
  • Pomaga pri preprečevanju alergij pri vašem ljubljenčku;
  • Blagodejno deluje na kandido in težave s srcem pri hišnih ljubljencih / ljudeh;
  • Vitamin B bo uravnaval normalno delovanje ledvic, jeter in živčnega sistema vašega ljubljenčka;
  • Pomaga pri vzdrževanju zdrave kože, povečuje energijo in daljša življenjsko dobo;
  • Vsi prisotni mikroorganizmi krepijo prebavni sistem;
  • Pomaga pri lajšanju plinov, napihnjenosti in zgagi;
  • Probiotična pomoč lahko pomaga pri KVČB, ekcemih in slabem zadahu;
  • V veliko pomoč je pri težavah z gastritisu, pankreatitisu, trebušnih težavah, kožni luskavici, revmatizmu, boleznih sklepov, pa tudi pri protinskem artritisu, oslabitvi kosti, anemiji in sindromu puščajočega prebavnega trakta;
  • Lahko zmanjša tveganje za številne malignosti, kot je malignost raka debelega črevesa in ustavi povečanje rakavih celic;
  • Zdravstvene prednosti vključujejo zdravljenje ali zdravljenje mozoljev za akne, težave s spanjem, nesrečo, napad astme, bolezni dihal, visok krvni tlak, vse oblike sladkorne bolezni, sindrom dolgotrajne šibkosti, alergijske reakcije, kolitis, ohlapnost črevesja in podobno.

Kje ga lahko najdete?

Danes je kefir mogoče najti v katerem koli supermarketu, vendar ga poskusite pridobiti pri lokalnemu izdelkovalcu (domači kmetiji), da zagotovite svežino brez hormonov / GSO!

Kefir tradicionalno izdelujejo iz kravjega, kozjega ali ovčjega mleka, lahko pa ga naredite tudi s kokosovim ali mandljevim mlekom (tudi kokosovo vodo).

Kot vedno: variacija, zmernost in ravnotežje! Kefir je zelo varen. To ne pomeni, da nekateri hišni ljubljenčki ne bodo negativno reagirali na kefir, zlasti ko ga prvič poskusi. Takrat, ko pričnete z dodajanjem kefirja, vedno delajte to postopoma.

Omogočite čas, ki ga potrebuje prebavni sistem vašega ljubljenčka za prilagoditev. Prvih nekaj dni do tednov poskusite s polovico priporočenih odmerkov. Tako se boste izognili prebavnim motnjam, saj se sistem vašega ljubljenčka prilagaja povečanju dobre flore v prebavnem traktu.

Kako se priporoča doziranje?

Priporočen minimalni dnevni vnos kefirja je:

  • Psi ali mačke majhne velikosti: 1 mala žlička - 1 navadna žlica
  • Psi srednje velikosti: 1 - 2 žlic
  • Veliki psi: 2 - 3 žlice

Kefir lahko dela čudeže za telo vašega ljubljenčka, zato priporočamo, da ga začnete vključevati v svojo prehrano. Ne pozabite na tri zgoraj omenjene dejavnike: variacijo, zmernost in ravnotežje ter izkoristite koristi, ki jih ta čudovito dar narave ponuja ljudem po vsem svetu že več generacij.

Predlog, kako ga lahko servirate kužku ali muci kot nagrado

Vzamite podlogo LickiMat, nanjo namažite kefir in posujte z njegovimi najljubšimi priboljški. Poleti lahko za osvežitev vse skupaj tudi zamrznete in ponudite zamrznjeno.

Dober tek!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico