Ob nakupu nad 45 € prejmi 5 € POPUSTAKoda: BON5

Zakaj bi se moralo to zelišče dodajati kosmatinčku in kakšna je dolgoročna prednost? Vse to razložimo na podlagi raziskav ...

Rak velja za vodilni vzrok bolezni in smrti pri psih. Pravzaprav je ena študija (na zlatih prinašalcih) pokazala, da je bilo 68,3% zlatih prinašalcev diagnosticirano z neko obliko raka, 65,0% zlatih prinašalcev pa je umrlo zaradi raka. Po podatkih Nacionalnega inštituta za rakava obolenja se pri psih vsako leto postavi približno 6 milijonov novih diagnoz raka.

"Ker vsi hišni ljubljenčki ne dobijo zdravstvene oskrbe ali dokončne diagnoze raka, bi se to število verjetno povečalo, če bi vsak hišni ljubljenček redno obiskal veterinarja."

AAH

Ena izmed najbolj obsežno raziskanih in obetavnih naravnih spojin na svetu za zdravljenje raka je zdravilna rastlina, ki jo je tako nujno potrebno vključiti v življenje naših hišnih ljubljenčkov. To zelišče je koren kurkume.

Študije glasno govorijo svoje

Kurkuma se že tisočletja uporablja ne le kot začimba, ampak tudi kot zdravilna rastlina, zdaj pa znanost začenja razumeti, zakaj. Njene zdravilne lastnosti in sestavine (predvsem kurkumin) so bile predmet več kot 5600 strokovno pregledanih in objavljenih biomedicinskih študij in dokazano je, da ima lastnosti proti staranju.

Kurkumin so skozi leta preučevali kot potencialno orodje za zmanjšanje in morebitno zdravljenje različnih oblik raka. Ker ima sposobnost selektivnega ciljanja na rakave matične celice, ima kurkumin pomembno vlogo pri zatiranju metastaz rakavih celic.

Poleg tega je bilo dokazano, da kurkumin pomaga povečati raven nevrotrofičnega faktorja, pridobljenega iz možganov (BDNF) in izboljšati kognicijo tako, da omega-3 DHA postane bolj na voljo možganom. To pomeni, da poleg izboljšanja spomina, ki jo spodbuja kurkumin, bi lahko bila učinkovita pri odložitvi ali celo ustavitvi s starostjo povezanih nevrodegenerativnih bolezni.

Novejše raziskave so pokazale, da lahko kurkumin zaščiti telo pred oksidativnim stresom in poškodbami, ki jih povzročijo napredni glikacijski končni produkti (AGE - advanced glycation end products). Študije kažejo, da pri kuhanju nekaterih živil pri visokih temperaturah nastane več kot deset do stokrat novih AGE v živilih. Predelana pasja hrana v pločevinkah lahko vsebuje zelo visoke ravni teh AGE. Študije na živalih in ljudeh kažejo, da prehranske AGE povzročajo povečan oksidativni stres, vnetje in potencialno poškodbo organov, pri čemer je več kot polovica absorbiranih AGE vezanih v jetrih in ledvicah. Kopičenje AGE v telesu sčasoma je lahko pomemben dejavnik staranja. Dokazano je, da kurkumin ne ščiti telesa samo pred poškodbami AGE, ampak lahko tudi zavira nastanek AGE v telesu.

Naš priporočeni odmerek za pse: 50 do 250 mg dvakrat na dan, to je približno 2 mg na kilogram telesne teže dvakrat na dan. *Na podlagi naravno nizke biološke uporabnosti kurkumina pridobite izdelek, ki je bil oblikovan za povečano absorpcijo.

Takšen izdelek je zagotovo naša Loving Paw ORGANSKO PRIDELANA KURKUMA za kužke in muce: KLIK TUKAJ

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico