Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Spirulina je neverjetno bogata s hranili. Najbolje je, da se hrani v majhnih količinah. Seveda pa se velikost porcije razlikuje glede na težo, zdravje, toleranco ter druge dejavnike vašega kosmatinčka.

Pomembno je, da izberete visokokakovostno spirulino iz ekološke pridelave. Mi vam priporočamo Loving Paw algo spirulino.

Spirulina zaradi samega okusa ni ravno visoko med priljubljenosti, saj ima okus po travi - ravno tako vonj. Vendar z nekaj manjšimi triki lahko ta vonj preprosto prikrijemo in spirulina lahko postane slastna sestavina v jedi.

Želatinasti gumijasti pasji priboljški s spirulininim prahom

Gumijaste priboljške lahko naredite v različnih 'kalupih'. Vse je odvisno, kako velike želite in kakšne naj bodo oblike. Lahko jih naredimo tudi kot priboljške, ki jih pripravimo in narežemo v ponvi.

Kakšne sestavine potrebujemo?

  • 1 skodelica hladne vode ali nezačinjene piščančje juhe
  • 3 žlice kakovostne želatine v prahu
  • 1 čajna žlička spiruline v prahu (Loving Paw Alga Spirulina)

Postopek priprave?

Priprava želatinske osnove:

Vodo (ali juho) odmerite v majhno posodico. Površino potresemo z želatino v prahu. Počakajte približno pet minut ali dlje, da želatina v prahu zacveti / gelira. Nežno mešajte zmes na majhnem ognju, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Pazite, da ne pridete prehitro do visokih temperatur ali pregrevanja. Prevelika toplota lahko zmanjša moč strjevanja želatine.
Nato posodo odstranite.

Hlajenje želatinske osnove:

Čeprav želatina pri pripravi gumijev ni "kuhana" na visoki temperaturi, so vse jedi varno pokuhane. Da zmanjšamo tveganje za izgubo hranilnih snovi zaradi segrevanja, spirulino dodamo gumijasti zmesi, ko je rahlo ohjalena. Hlajenje pred vlivanjem v kalupe bo pripomoglo tudi k zadrževanju spiruline samih priboljških, saj se prašek ne raztopi v celoti.

Mešanje spiruline in dokončanje poslastic:

Dodajte prašek spiruline v primerno posodo za mešanje in vlivanje. Zmešajte majhno žlico pripravljene utekočinjene (rahlo ohlajene, a še vedno tekoče) želatine s praškom, da se raztopi / zmeša z minimalnimi grudicami in kepami. Ko zmešate, dodajte preostanek želatine in premešajte, da se temeljito poveže. Nalijte vsebino v izbrane kalupe. Pred odstranitvijo iz kalupov ohladite, da je zmes popolnoma strjena.

Dober tek! Te poslastice so neverjetno zdrave in zato boš zdrav tudi ti kosmatinček.

(recept povzet po portalu: https://www.dalmatiandiy.com/recipe-simple-spirulina-gelatin-gummy-dog-treats/ / avtorske pravice slike (picture copyrights) pripadajo portalu Dalmatiandiy.com)

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico