Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Gurmanski piškotki s kurkumo so bili pravi hit, zato sem zate pripravila še en recept s kurkumo. Tokrat bova naredili priboljške s kurkumo, cimetom, arašidovim maslom in kokosovim oljem, ki jih ni potrebno pečt. Si pripravljena? Za izdelavo potrebuješ samo okoli 10 minut.

No, to ... kako in zakaj je kurkuma zdrava za tvojega kosmatinčka sva si že ogledali v prejšnjem prispevku tukaj.

Veš zakaj so cimet, arašidovo maslo in kokosovo olje super? Kokosovo olje je bogato z vitaminom E in srednjimi verižnimi trigliceridi (MCT), ki so zdravilni tako za pse kot tudi mačke. Poskrbi tudi za nego kože, sijoč kožušček, za zdrav gobček ter svež zadah in celo pomaga pri uravnavanju telesne teže.

Arašidovo maslo tako kot kokosovo olje vsebuje vitamin E ter fosfor, magnezij, železo in tudi baker. Poskrbi za zdravje kože in dlake. Cimet naj bi kužkom pomagal pri izboljšanju delovanja možganov in preprečeval nastanek diabetesa. Cimet ima tudi protivnetno sposobnost zato pomaga pri artritisu.

Za peko teh priboljškov potrebuješ silikonski pekač, ker ti bo prihranil kar nekaj časa. Recept za te priboljške vsebuje samo štiri sestavine kurkumo, arašidovo maslo, kokosovo olje in cimet. Vse te sestavine so varne za pse, vendar bodi vseeno pozorna, če je na katerokoli tvoj kosmatinček alergičen.

  • Arašidovo maslo (1 skodelica)
  • Kokosovo olje (1/4 skodelice)
  • Kurkuma (1 čajna žlička)
  • Cimet (1 čajna žlička)

Kokosovo olje na nizkem ognju stopi tako, da bo postalo tekoče. Tekoče kokosovo olje v posodi zmešaj z ostalimi sestavinami (arašidovim maslom, kurkumo in cimetom) tako, da dobiš gladko zmes. Zmes prelij v silikonski pekač in ga daj v zmrzovalnik za približno 15-20 minut. Priboljške shranjuj v zmrzovalniku, ker se bodo na sobni temperaturi hitro zmehčali.

Dober tek kosmatinček!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico