10 % VIKEND POPUST nad 15 €Koda: POP10

Zagotovo si že slišala za slavno ''zlato pasto'', ki jo hvali večina lastnikov kosmatinčkov. Sigurno si se tudi že vprašala zakaj jo tako hvalijo? Zate imam preprost odgovor: Glavna sestavina zlate paste je kurkuma, ki ima ogromno zdravilnih lastnosti. Zakaj je kurkuma tako zdrava si lahko prebereš tukaj.

Izdelava kurkumine zlate paste ti bo vzela okoli 15 do 20 minut. Za izdelavo paste uporabi kvalitetno kurkumo najbolje, da je eko oziroma bio in primerna za psa (Loving Paw - Kurkuma).

Sestavine, ki jih potrebuješ:

  • Kurkuma (50 g): Na voljo TUKAJ
  • Voda (250 ml)
  • Kokosovo olje (80 g)
  • Mlet črn poper (1 ČŽ)

V posodi zmešaj kurkumo (v prahu) in vodo. Nato posodo pristavi na nizek ogenj in sestavini mešaj od 7 do 10 minut oziroma toliko časa, da dobiš gostejšo maso. Če je masa preveč tekoča dodaj še malo kurkume, če je preveč gosta pa dolij še malo vode. Načeloma z zgoraj predlaganimi količinami teh težav ne bi smelo biti.

Po tem postopku posodo odstavi in počakaj, da se pasta ohladi, nato ji dodaj poper in kokosovo olje. Vse skupaj dobro premešaj in počakaj, da se res dobro ohladi. Ohlajeno zlato pasto prelij v steklen kozarec in jo hrani v hladilniku. Lahko jo izdelaš tudi v večji količini in jo hraniš v zmrzovalniku.

Zlato pasto vedno doziraj v majhni količini in velikost sproti prilagajaj. Za majhne pse je priporočljiva začetna doza polovica čajne žličke pri zelo velikih psih pa lahko količino stopnjujemo do največ ene jušne žlice dnevno. Dnevno količino je dobro razdeliti na dva dela, torej en del dodaj k jutranjem obroku in drug del k večernem obroku.

Naj bo tvoj kosmatinček zdrav!

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico