Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Trimanje dlake je pomemben del nege za številne pasme psov, zlasti tiste z žimasto ali grobo dlako. Trimanje je postopek, pri katerem se odstrani odmrla dlaka, da se omogoči rast nove dlake in ohrani zdrav ter estetski videz psa. Tukaj so glavni razlogi, zakaj nekatere pasme potrebujejo trimanje dlake in kako to prispeva k njihovemu zdravju in dobremu počutju.

Kaj pomeni trimanje dlake?

Ime "trimanje dlake" popolnoma opisuje postopek. Odvečne dlake se odstranjujejo bodisi z uporabo posebnega noža, ki je posebej zasnovan za trimanje, bodisi z uporabo krede in prstnih kondomov, ki ustvarjajo oprijem na dlaki psa. Ta postopek morda zveni nekoliko strašljivo, vendar je povsem varen. Z odstranitvijo odvečnih dlak na ta način se ustvari prostor za rast nove dlake. To omogoča bolj zdravo in naravno videz, ki je zelo priljubljen med lastniki.

Ali trimanje boli?

Ko lastniki slišijo, da bo negovalec pulil dlake, mnogi lastniki mislijo, da bi lahko bilo odstranjevanje rok boleč postopek, vendar to ni res. To tehniko naj izvaja le ustrezno usposobljen frizer, tako da ni razloga za skrb, dokler ste to preverili vnaprej. Uporabljeni 'nož' tudi ni tako nevaren ali strašljiv, kot se sliši, običajno je bolj podoben glavniku na koncu ročaja noža.

Je trimanje dražje od striženja?

Ročno odstranjevanje je bolj zapleten in občutljiv postopek, zato si morate zapomniti, da lahko traja veliko dlje kot običajna nega s škarjami. Vsi negovalci zaračunavajo drugače glede na svoje izkušnje, stroške in številne druge dejavnike. To pomeni, da bo vaš frizer verjetno zaračunal na podlagi časa in težavnosti. Zaradi tega je lahko ročno odstranjevanje dlake včasih dražje, vendar za pasme to koristi. Ta strošek se lahko vsekakor izplača pri zagotavljanju najboljše možne dlake.

Razlogi za trimanje:


1. Ohranjanje zdrave kože in dlake
Trimanje odstranjuje odmrlo dlako, kar spodbuja rast nove, zdrave dlake. Pri pasmah z žimasto ali grobo dlako, kot so terierji in šnavcerji, odmrla dlaka ne odpade naravno in lahko ostane v kožuhu. To lahko povzroči draženje kože in preprečuje dihanje kože. Redno trimanje pomaga ohranjati kožo zdravo in dlako sijočo.

2. Preprečevanje vozljanja in zapletanja
Psi z grobo dlako so nagnjeni k sprijemanju in zapletanju dlake, če ta ni redno odstranjena. Sprijeta dlaka lahko povzroči nelagodje in bolečine ter omejuje gibanje psa. Trimanje preprečuje te težave, saj odstranjuje odmrlo dlako in preprečuje njeno zapletanje z novo dlako.

3. Urejanje telesne temperature
Trimanje pomaga pri uravnavanju telesne temperature psa. Odmrla dlaka lahko zadrži toploto in povzroči pregrevanje psa v toplejših mesecih. S trimanjem se odstrani odvečna dlaka, kar omogoča boljše prezračevanje kožuha in pomaga psu ohranjati primerno telesno temperaturo.

4. Estetski videz in pasemski standardi
Trimanje je pogosto potrebno za ohranjanje estetskega videza in izpolnjevanje pasemskih standardov. Za razstavne pse je še posebej pomembno, da imajo negovan kožuh, ki ustreza pasemskim zahtevam. Trimanje pomaga ohranjati pravilno teksturo in videz dlake, kar je ključnega pomena za uspeh na razstavah.

5. Zdravstvene koristi
Odstranjevanje odmrle dlake lahko prepreči različne kožne težave, kot so 'hot spoti', okužbe in paraziti. Trimanje pomaga pri odkrivanju morebitnih zdravstvenih težav, saj se pri tem bolje vidi koža in se lahko zgodaj zaznajo morebitne nepravilnosti.

6. Udobje in gibljivost
Trimanje dlake okrog oči, ušes in tačk lahko izboljša udobje in gibljivost psa. Dolga dlaka lahko ovira vid, povzroča draženje oči ali nabira umazanijo in vlago okoli ušes, kar lahko vodi do okužb. Trimanje teh območij zagotavlja boljše vidno polje, sluh in čistočo.


Redno trimanje je pomembno!

Redno trimanje dlake je ključnega pomena za številne pasme psov, zlasti tiste z žimasto ali grobo dlako. Omogoča ohranjanje zdrave kože in dlake, preprečuje vozljanje, pomaga uravnavati telesno temperaturo, zagotavlja estetski videz in prinaša številne zdravstvene koristi. Lastniki naj se posvetujejo s profesionalnimi frizerji za pse, da ugotovijo najboljši urnik in tehniko trimanja za svoje kosmate prijatelje.

Za vse nasvete nas pokličite na 069 611 116 ali nam pišite na info (afna) lovingpaw (pika) si in z veseljem najdemo termin za trimanje vašega kosmatinčka.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico