Akcije vse do - 50 %HITRO PREVERI

Ste se kdaj že vprašali katera naša živila so primerna tudi za tvojega psa? Psi zelo radi ''prosijo'' in ''lepo'' gledajo, ko mi jemo. Naredila sem krajši seznam hrane, ki jo tvoj kuža lahko poje in mu bo ta celo koristila in poskrbela za uravnotežen obrok.

Na seznamu so živila, ki so za pse zdrava in uravnotežijo njihov obrok. Bodite pozorni, da ti dodatki in živila ne presegajo 25% dnevnega obroka.

Stročji fižol

Stročji fižol je odličen nadomestek dela obroka za pse, ki so nagnjeni k debelosti. Bogat je z vitaminom C, K ter manganom in je odličen vir rastlinskih vlaken.

Paradižnik

Paradižnik naj bi blagodejno vplival na organizem psa, predvsem na jetra in želodec. Vsebuje kar 17 mineralov, 13 vitaminov, sadne kisline ter odlične rastlinske snovi.

Losos

Pomaga psom, ki imajo različne alergije. Zdrav je za imunski sistem, zdravo kožo, dlako, ker vsebuje omega 3 maščobne kisline. Zakaj so omega 3 pomembne za tvojega psa si lahko prebereš tukaj.

Lanena semena

Lanena semena so prav tako kot losos odličen vir omega 3 maščobnih kislin. V obrok mu jih dodajajte sveže zmleta.

Surovo korenje

Veliko psov obožuje korenje. Grizenje celega surovega korenja bo psu čistilo zobe.

Kokice

Kokice pripravljene brez masla in soli so odličen nizkokaloričen priboljšek za tvojega psa. Vsebujejo koristne minerale kot so: fosfor, magnezij, kalcij ter kalij.

Jajca

Jajca vsebujejo veliko kakovostnih hranljivih snovi, med njimi botin oziroma vitamin H. Občasno psu lahko postrežemo surovo ali še bolje kuhano jajce. V obrok mu lahko tudi zdrobite jajčne lupine, saj vsebujejo veliko kalcija.

Jabolko

Pes lahko poje celo jabolko z olupkom vred. Olupek vsebuje rastlinske fitonutriente, ki naj bi ščitili pred nekaterimi vrstami raka. Dobro je odstraniti le pečke, saj so le te v večji količini lahko strupene zaradi vsebnosti cianida. Jabolka so odličen vir vlaknin ter C in A vitamina.

Grah

Grah lahko psu postrežemo v zmrznjeni ali odmrznjeni obliki. Je odličen vir vitamina B, kalija, fosforja in tiamina.

Ananas

Ananas vsebuje veliko kalcija, kalija in celo sladkorja. Poleti ga lahko psu postrežemo zmrznjenega.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico