Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Se vaš pes čarobno pojavi v kuhinji vsakič, ko odprete kozarec arašidovega masla? Niste sami. Večina lastnikov svojim psom občasno da arašidovo maslo in saj ta "oreščna poslastica" pse res navdušuje. Lahko ga razmažete po votlih kosteh in igračah za dolgotrajen priboljšek ali pa ga oblizne z žlico kot hitro nagrado. Z zdravstvenega vidika pa obstaja nekaj dejstev o arašidovem maslu, ki se jih morate zavedati, preden pustite svojemu kužku, da očisti ta prazen kozarec arašidovega masla.

Ali lahko psi jedo arašidovo maslo?

Večina arašidovega masla je varna za pse, v zmernih količinah pa je arašidovo maslo lahko odličen vir beljakovin in zdravih maščob, vitaminov B in E ter niacina. Najbolj zdravo je nesoljeno arašidovo maslo in arašidovo maslo ustvarjeno za pse. V klasičnih arašidovih maslih je visoka raven natrija, kar je lahko problematično za pse.

Koliko arašidovega masla lahko psi pojedo?

Arašidovo maslo je bogato z naravnimi maščobami in beljakovinami, a preveč dobrega lahko povzroči debelost in druge zdravstvene zaplete, kot je pankreatitis. Obstajata dve stvari, ki ju lahko storite, da ugotovite, koliko arašidovega masla lahko vaš kuža poje.

Prva in najbolj zanesljiva možnost je, da pokličete svojega veterinarja in ga vprašate za nasvet. To je še posebej pomembno za lastnike psov s težavami, kot je sladkorna bolezen ali težave z občutljivostjo na hrano.

Druga možnost je pravilo 10 odstotkov. Na splošno priboljški ne smejo predstavljati več kot 10 odstotkov prehrane vašega psa. Preprosto izmerite, koliko hrane vaš pes dobi na dan.

Zdravstveno opozorilo: Xylitol

Večina arašidovega masla je varna, lahko pa so tudi smrtonosni. Pred kratkim so nekateri proizvajalci arašidovega masla prešli na uporabo sladila ksilitol (Xylitol). Ksilitol je nadomestek za sladkor, ki ga pogosto najdemo v izdelkih brez sladkorja, kot so žvečilni gumi, zobna pasta, v žvečljivih vitaminih in pekovskih izdelkih. Je varen za ljudi, vendar strupen za pse.

Xylitol je strupen za pse

Uživanje ksilitola povzroči hitro sproščanje inzulina pri psih, kar ima za posledico enako hitro in močno znižanje ravni sladkorja v krvi. S tem je lahko smrtno nevarno, če se ne zdravi. To stanje, znanstveno znano kot hipoglikemija, se lahko pojavi že 10 do 60 minut po zaužitju ksilitola.

Zastrupitvi s ksilitolom se je mogoče enostavno izogniti. Vse, kar morate lastniki storiti, je preveriti etiketo arašidovega masla in vseh drugih izdelkov. Če vsebujejo Xylitol, potem ni varno za pse. Če menite, da je vaš pes pojedel ksilitol, se nemudoma obrnite na svojega veterinarja in bodite pozorni na simptome zastrupitve s ksilitolom, kot so šibkost, kolaps, omamljanje, pomanjkanje koordinacije in napadi.

Ponudite arašidovo maslo, ki je ustvarjeno za pse

Da, psi lahko jedo arašidovo maslo, če je hranjeno zmerno in ne vsebuje ksilitola, zato vzemite ta kozarec arašidovega masla, ki je varen za hišne ljubljenčke.

Z ljubeznijo do kužkov smo ustvarili Loving Paw arašidovo maslo z lanenimi semeni, ki je 100% naravno, brez soli in Xylitola. Dodana so lanena semena za zdravo prebavo. Vse, kar kuža potrebuje in si želi! Njami!

Loving Paw arašidovo maslo z lanenimi semeni
Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico