Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Ljudje se obožujemo posladkati z rozinami ali grozdjem. Si vedela, da so te posladki smrtno nevarni za tvojega kužka? Zagotovo ste se takoj vprašali zakaj so rozine in grozdje nevarni za kužke. Znanstveniki so naredili veliko preiskav, vendar niso odkrili katera snov, ki se nahaja v rozinah (in grozdju) škodi psom.

Prvi znaki zastrupitve z rozinami ali grozdjem, boš opazila prvih 24 do 48 urah po zaužitju. Seveda se ta čas spreminja od psa do psa. Prva simptoma, ki kažeta na zastrupitev sta bruhanje in driska, kasneje pa se pojavijo bolečine v trebuhu, izguba apetita in dehidracija psa. Vse skupaj pa lahko vodi do hude okvare ledvic, anurije, motenega delovanja mišic in odpovedi ledvic ter na koncu pogin psa.

Kako naj ukrepati, ko kuža poje rozine?

Takoj po pojavu prvih znakov astrupitve z rozinami ali grozdjem, moraš s svojim kužkom nujno poiskati veterinarsko pomoč. Ukrepati moraš hitro, saj boš preprečil/a hujše posledice. Veterinar bo pri kužku izzval bruhanje in odvzel kri, preko katere bo lahko preveril stanje njegovih ledvic. Če bo precenil, da je stanje kužka še vedno kritično, se bo odločil za tekočinsko terapijo in s tem pomagal ledvicam, da izločijo strupene snovi.

Da bi se izognili zastrupitvi, ti priporočam, da v bližini psa ni rozin ali grozdja.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico