Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Borovnice so eden najbolj priljubljenih prigrizkov na svetu. Uživajo se v surovem stanju ali pa se uporabljajo v različnih kulinaričnih stvaritvah. Dobra novica je, da so tudi borovnice super zdrave za uživanje. Raziskave so pokazale, da vsebujejo veliko antioksidantov, ki lahko pomagajo v boju proti boleznimi.

Zagotovo pa ste se kdaj vprašali ali jih lahko poje tudi vaš kostmatinček? Izkazalo se je, da lahko svojega psa brez težav hranite z borovnicami. So varne in zdrave za vašega psa in celo za vašo mačko. Imajo enake zdravstvene koristi tudi za hišne ljubljenčke!

So borovnice zdrave za vašega kužka?

Ni veliko raziskav, ki bi podrobno opisovale, kako borovnice lahko koristijo psom, a kljub vsemu obstaja nekaj objavljenih ugotovitev, ki daje obetavne rezultate. V enem primeru, objavljenem v reviji Comparative Biochemistry and Physiology, so raziskovalci preučevali učinke borovnic pri vlečnih psih po vadbi. Opazili so, da so psi ob dodajanju jagodičevja pokazali znatno višjo raven antioksidantov, kar kaže na to, da lahko borovnice pomagajo zaščititi pred oksidativnimi poškodbami, ki jih povzroča vadba oziroma napor.

V drugi študiji na živalih so borovnice pokazale protivnetne lastnosti pri podganah, prizadetih s posttravmatsko stresno motnjo (PTSD). Raziskovalci so ugotovili, da so biološki vnetni markerji nižji, ko so zaužili borovnice, rezultati pa kažejo, da lahko borovnice pomagajo obnoviti neravnovesje nevrotransmiterjev.

Borovnice so bogate tudi z drugimi hranili, kot so vitamini A, C in K, pa tudi s kalcijem, fosforjem, kalijem in magnezijem.

So borovnice varne za kužke?

Borovnice so za pse zelo varne. Glavne psarne povsod po svetu prepoznajo prednosti in varnost hranjenja borovnic svojim psom. Zgoraj navedena študija prav tako ne navaja nobenih stranskih učinkov.

Ne pozabite torej na pomen hranjenja svojih psov z borovnicami, vendar zmerno. Prehranjevanje v prevelikih količinah namreč lahko povzroči prebavne motnje.

Zaključek je preprost!

Borovnice so varne za hišne ljubljenčke! Priporočamo hranjenje z ekološkimi borovnicami, da se izognete zdravstvenim tveganjem, povezanim z uživanjem pesticidov.

Mi smo razvili super priboljšek z borovnicami

Loving Paw Superfood Bar je okusna ploščica oziroma priboljšek za vse kužke. Gre za dopolnilno hrano za pse. Narejena je iz okusnega divjačinskega mesa z bučko in borovnicami. Vsebuje sočne kose mesa in le najboljše naravne sestavine ter »superfood-e«, ki so zdravi za pasje telo. Hranljive in na zraku sušene palčke.

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico