Velike akcijske cene in ODPRODAJA zalogKLIK ZA AKCIJE

Ni vsaka igrača primerna za mladička. Mladički imajo neustavljivo željo po žvečenju, trganju in grizenju, saj imajo razdražene, razbolele in srbeče dlesni, zaradi izraščanja stalnih zob. Zato je tudi pri igračah potrebno upoštevati:

  • velikost igrače,
  • velikost psa in
  • ali ima naš kuža še mlečne zobe ali ima že stalne.

“Kongi” ali gumijaste igrače

Te igrače so narejene iz netoksične gume, ki je skoraj neuničljiva. Mladički obožujejo “konge”, saj jih je možno napolniti s priboljški, kar spodbuja igro in miselnost psa, so prijetni za žvečenje in lajšajo bolečine ob izraščanju stalnih zob.

*Trik: Ob zobenju gumijasto igračo ohladite v hladilniku ali zamrzovalniku. Kužku bo dobro dela ohlajena igračka v razbolelem gobčku.

Stuffed-Kong-2

Vozlji

Pri teh igračah je še posebej pomembno, da izberete kvaliteten vozelj in pazite, da ob igri mladiček ne bo pojedel vlaken z igrače. Vlakna lahko naredijo kepo v prebavnem traktu in povzročijo blokado. Tega pa si res ne želimo! Vozlji so še posebaj primerni v igri “kdo je močnejši”. Psi izredno radi vlečejo in kažejo moč. Spodbujajte psa k vlečenju in ga za dober boj tudi pohvalite. Tako boste okrepili vez med vama in ustvarili še večjo željo o igri z vami (ne z igračo).

*Trik: Vozelj namočite v vodi in ga dajte čez noč v zmrzovalnik. Mladičku bo odlično ohladilo razbolelo dlesen.

Masažne igrače

Na trgu je tudi ogromno masažnih igračk. To so igrače, k nežno masirajo dlesni, čistijo zobe in s tem pripomorejo k redni higieni zob, manjšemu zadahu in blaženju srbenja občutljivih dlesni.

19325_PLA_Hunter_Toothcleaner_M_L_1

Pri izbiri igrač moramo biti pozorni, da nimajo ostrih robov, ne vsebujejo strupenih snovi, poleg tega pa morajo biti primerne velikosti, da je pes ne pogoltne. Nikakor pa niso primerne igrače lesene palice, kamni ali celo plastenke. Pes se lahko poškoduje, poje kakšen košček, ki lahko povzroči poškodbo dlesni ali še huje – perforacijo črevesja.

Psi se zelo radi igrajo, saj s tem razvijajo svoje nagone in tkajo vezi s svojim lastnikom. To pa ne velja samo za mladičke, ampak tudi za odrasle pse. Igrače za pse so tako obvezen del opreme. Izberemo jih glede na potrebe in želje psa. Nekateri imajo radi žogice, drugi vrvi, tretji frizbije.

pexels-photo-102508

Več o igri in kako se igrati s psom pa v naslednjih dneh 😀

 

Pasji pozdrav! 🙂

Avtor LovingPaw

Deli:

Pravkar dodano na vaš seznam želja:
moj seznam želja
Pravkar ste dodali ta izdelek v košarico:
Pojdi v košarico